Ταξιδεύει και διαδίδεται η Ζακυνθινή Μουσική Παράδοση

5tragoudistadesΓια την πόλη των Ιωαννίνων αναχώρησαν σήμερα το μεσημέρι οι Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος, προσκεκλημένοι σε μια και μοναδική συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ιδρύματος Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή.
Η συναυλία των Τραγουδιστάδων, περιλαμβάνει τέσσερα μέρη, μέσα από τα οποία θα παρουσιαστούν όλες οι εκφάνσεις της Ζακυνθινής και Επτανησιακής μουσικής.
Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει, εκκλησιαστικά μέλη τα οποία θα αποδοθούν στο Ζακυνθινό μουσικό ιδίωμα, στη συνέχεια αγροτικά τραγούδια και αρέκιες, στο τρίτο μέρος αστικές καντάδες και στο τέταρτο διφωνίες και επτανησιακές καντάδες.
Ανάμεσα στα μέρη, ο φιλόλογος Γιώργος Φιορεντίνος, θα αναλύει τις ιδιοτροπίες της Ζακυνθινής μουσικής.
Η μουσική βραδιά θα πραγματοποιηθεί στις 20.30 το βράδυ του Σαββάτου.
Να σημειώσουμε ότι όλη η πόλη των Ιωαννίνων είναι ενήμερη για την Ζακυνθινή μουσική βραδιά, μέσα από τα τοπικά μέσα ενημέρωση αλλά και μέσω εκατοντάδων προσκλήσεων που έχουν αποσταλεί.
Η παρουσία των Τραγουδιστάδων στα Ιωάννινα, για μια ακόμη φορά τιμά το νησί μας, διαδίδει τον πολιτισμό μας και παράλληλα λειτουργεί ως σημαντικός παράγοντας προβολής του τόπου μας.
Επόμενος προγραμματισμένος σταθμός των Τραγουδιστάδων, θα είναι ο Δήμος Θρακομακεδόνων στην Αττική, τον ερχόμενο Ιούνιο.