Ελεύθερος ο δράστης των πυροβολισμών στην πλατεία Αγ. Λουκά

Με 13 μήνες φυλάκισης τιμωρήθηκε ο δράστης, ο οποίος προχθές το μεσημέρι, πυροβόλησε δύο φορές στην πλατεία Αγίου Λουκά και είχε έντονη λογομαχία με άλλον Ζακυνθινό.
Ο δράστης δικάστηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου στο Τριμελές Πρωτοδικείο του νησιού μας, ωστόσο δεν πρόκειται να εκτίσει την ποινή του, αφού του επιβλήθησαν 13 μήνες με αναστολή, ενώ άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Οι κατηγορίες με τις οποίες οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, ήταν για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.
Υπενθυμίζουμε ότι το συμβάν είχε λάβει χώρα μέρα-μεσημέρι και ήταν αρκετοί εκείνοι που βρέθηκαν σε… απόσταση αναπνοής από το δυσάρεστο γεγονός.
Η Αστυνομία εξέδωσε δελτίο τύπου, στο οποίο επιβεβαιώνει τις πληροφορίες της “Ημέρας τση Ζάκυθος”, αναφέροντας πως ο καυγάς μεταξύ των δύο 49χρονων, έγινε για προσωπικές-οικονομικές διαφορές.
Το δελτίο τύπου, έχει ως εξής:
“Από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου συνελήφθη ένας ημεδαπός ετών 49, διότι την 3-3-2010 και περί ώρα 15.30 στην ενταύθα πλατεία Αγίου Λουκά, με τη χρήση δύο πυροβόλων όπλων (ένα πιστόλι 9mm CZ και ένα περίστροφο MAGNUM 357 πλήρη φυσιγγίων), πυροβόλησε δύο συνολικά φορές στο έδαφος, απειλώντας ημεδαπό ετών 49, για προσωπικές-οικονομικές διαφορές. Ο δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου. Τα κατασχεθέντα όπλα αποστάλησαν αρμοδίως. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου” σημειώνεται.

Συλλήψεις για υγειονομικές και τροχονομικές παραβάσεις
Εν τω μεταξύ, η Αστυνομία βεβαίωσε 33 παραβάσεις υγειονομικού και τροχονομικού ενδιαφέροντος και συνέλαβε δύο άτομα.
“Την 3-3-2010 και ώρες κυρίως νυχτερινές, υπήρξε αυξημένη επιχειρησιακή δραστηριότητα αστυνομικών συνεργείων, με διενέργεια εξορμήσεων αστυνομικής φύσεως, κατά τις οποίες βεβαιώθηκαν συνολικά 33 παραβάσεις υγειονομικού-τροχονομικού ενδιαφέροντος και συνελήφθησαν 2 άτομα” τονίζεται σε σχετικό δελτίο τύπου.