Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε χθες η διοίκηση της Ζακύνθου, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να κάνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα (και κυρίως στα αρμόδια όργανα), την αδικία που υπέστη από τις αποφάσεις του πρώτου βοηθού κ. Τσιμίκου, από την Αχαΐα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, όπως σας γράφαμε και χθες, ο κ. Τσιμίκος ήρθε στη θέση του κ. Διαμαντή από την Ήπειρο. Η αλλαγή έγινε τελευταία στιγμή χωρίς να το γνωρίζει η ομάδα. Η ανακοίνωση μαζί με ένα DVD που θα πάρει η διοίκηση από την ΕΡΖ και το ioniansports.gr με φάσεις που αδικήθηκε η ομάδα, από διαφορετική οπτική γωνία, θα σταλθούν στην ΚΕΔ, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις. Χθες όλο το πρωί ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας, Στέλιος Γούναρης, ήταν σε επαφή… τηλεφωνική με τον κ. Παπαδάκο από την ΚΕΔ, προσπαθώντας να του μεταφέρει το κλίμα και την αναστάτωση που επικρατεί στο νησί. Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:
«Ενάντια στο πιστεύω και στη φιλοσοφία μας ως διοίκησης του ΑΠΣ Ζάκυνθος είναι οι ανακοινώσεις μέσω τύπου εναντίον διαιτητικών οργάνων και ανθρώπων. Τρία χρόνια τώρα το επιβεβαιώνουμε αυτό, αλλά αυτή τη φορά, που η αδικία ξεχείλισε το ποτήρι της οργής, πρέπει να το πράξουμε.
Παραμονή του αγώνα με την Αγία Παρασκευή άλλαξε ο πρώτος επόπτης Διαμαντής από την Ήπειρο και το μάθαμε αυτό μετά το παιχνίδι αφού στο φύλλο αγώνα αναγράφηκε το όνομα του επόπτη που δεν ήλθε. (Η διόρθωση έγινε στις παρατηρήσεις χειρόγραφα). Αντ’ αυτού ορίστηκε και έπαιξε ο Τσιμίκος από την Αχαΐα. Ο συγκεκριμένος Πατρινός πλάγιος έμελλε να παίξει το ρόλο του «άρχοντα» στον αγώνα με την Αγία Παρασκευή, να πάρει τη σφυρίχτρα του διαιτητή Μπαλατσούκα και να στείλει στο λιμάνι με άγριες διαθέσεις κόσμο και κοσμάκη κάθε ηλικίας μέχρι αργά το βράδυ.
Δεν είχε ξαναγίνει αυτό στο λιμάνι της Ζακύνθου. Σαν διοίκηση τρέχαμε να μαζέψουμε τα αμάζευτα από το εξαγριωμένο πλήθος που ούτε οι αστυνομικοί, ούτε και οι λιμενικοί μπορούσαν να σταματήσουν. Αναγκαστήκαμε ως διοίκηση να ναυλώσουμε σκάφος για την ομαλή μετάβαση των διαιτητών στον προορισμό τους. Και όλα αυτά γιατί;
-Ο . Τσιμίκος μπέρδευε τις φανέλες των ομάδων στα οφ σάιντ και δυστυχώς και περιέργως όλα τα τετ-α-τετ ήταν εις βάρος της Ζακύνθου.
-Στο περιβόητο ακυρωθέν γκολ του Μαρίνου, ο διαιτητής ήταν δύο μέτρα απόσταση, δεν είδε χέρι, είπε παίζεται, αλλά «χέρι» υπέδειξε ο Τσιμίκος που ήταν είκοσι πέντε μέτρα μακριά και με άλλη οπτική γωνία. Άγνωστο γιατί ο διαιτητής δεν «πίστεψε» τα μάτια του αλλά «άκουσε» τον επόπτη.
Ποιος ο ρόλος, τελικά, του επόπτη και ποιος του διαιτητή;
Ευτυχώς υπάρχει το βίντεο του αγώνα που θα πάει στην ΚΕΔ. Δεν θα κερδίσουμε τίποτα με αυτό, αλλά θα ξανά φωνάξουμε για άλλη μία φορά: Είμαστε αντιεμπορικοί στο σύστημα και στο παιχνίδι της Γ΄ Εθνικής γιατί είμαστε τίμιο, φτωχό αλλα λεβέντικο σωματείο.
Τέλος ζητάμε συγγνώμη από όσους πείραξαν οι εξαγριωμένοι οπαδοί της ομάδας μας με τα λόγια τους ή τις πράξεις τους. Δεν θα επανέλθουμε».
Περιληπτικά…Μας «διάλυσε» ο «περίεργος» επόπτης κ. Τσιμίκος. Δεν είναι μόνο ότι δεν πήρε το παιχνίδι η Ζάκυνθος. Είναι ότι θα πέσει… βαρύς ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης κι ένας Θεός ξέρει τι άλλες συνέπειες θα υπάρξουν.
Το ματς της Τετάρτης εμένα μου έδωσε την εντύπωση πως επειδή δεν υπήρχε τρόπος να «παρεισφρήσει» στους παίκτες η στη διοίκηση ή στην τεχνική ηγεσία κανείς… για οποιοδήποτε λόγο, βρέθηκε η πιο εύκολη λύση. Η διαιτησία.
Θα έχει 10 ημέρες να ξεκουραστεί η ομάδα και να συνέλθει από τη στενοχώρια της προχθεσινής ισοπαλίας. Η επιστροφή για τη Γ΄ εθνική στις αγωνιστικές υποχρεώσεις θα γίνει την Κυριακή 14 Μαρτίου.
Έκπληξη προκάλεσε η συμμετοχή στην εντεκάδα του Στέλιου Λιβέρη την Τετάρτη. Ο ζακυνθινός μέσος αρχικά είχε πάρει συμβουλές απ’ το γιατρό να μείνει καμιά δεκαπενταριά μέρες έξω. Όμως ούτε βδομάδα δεν έμεινε. Τη μία μέρα εμφανίστηκε με πατερίτσες και δύο μέρες μετά έκανε προπόνηση.
Σίγουρα ήταν μεγάλο το δίλλημα του Σάββα Καρυπίδη για το ματς. Να παίξει ο Λιβέρης και η ομάδα να παραταχθεί με ρόμβο στο κέντρο (Κωστάκης αμυντικό χαφ και Λιβέρης λίγο πιο μπροστά), ή να παραταχθεί με τέσσερις κεντρώους στην ευθεία (με Κωστάκη και Μάτσο αμυντικά χαφ).
Αυτός ο τρόπος παιχνιδιού στον Ασπρόπυργο πέτυχε και η ομάδα γύρισε με διπλό. Την Τετάρτη όμως ο κ. Καρυπίδης θα σκέφτηκε να πως πρέπει να πιέσει την Αγ. Παρασκευή και να δημιουργήσει παιχνίδι. Ενώ στον Ασπρόπυργο περίμενε κι έπαιζε με αντεπιθέσεις.
Το άσχημο ήταν πως ο Λιβέρης προερχόταν από τραυματισμό και είχε καμιά δεκαριά μέρες να προπονηθεί σε φουλ ρυθμούς. Και γι αυτό δεν ήταν στα επίπεδα του γνωστού Λιβέρη.
Η ουσία πάντως είναι πως με Καρακατσάνη, Θανόπουλο, Κωστάκη και Λιβέρη στο κέντρο σε παράταξη ρόμβου, δε βγαίνουν τα τρεξίματα στο κέντρο. Αυτό έχει αποδειχθεί πλέον. Υπάρχει μια μεγάλη… τρύπα στο κέντρο. Όχι πως ο αντίπαλος έκανε τίποτα… τρελό. Μόνο αμυνόταν. Όμως όπως κι αν το κάνουμε, είτε στο δημιουργικό κομμάτι, είτε στο αμυντικό, υπάρχει εκεί ένα κενό.
Ο αντίπαλος προπονητής, Μάριος Γκόφας, μας έδεσε… λίγο κόμπο. Με τέσσερις στην ευθεία της άμυνας και το Μπούμπα μπροστά τους να «καθαρίζει» ότι καλό προσπαθούσε να δημιουργηθεί στον κάθετο άξονα, μας άφησε να «παλεύουμε» με σέντρες από τα πλάγια, που ήταν βούτυρο… στο ψωμί των «πύργων» της άμυνάς του.
Σε όλα αυτά βέβαια δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε την πιθανή κούραση των παιδιών από το παιχνίδι και την υπερπροσπάθεια του 3-4 στον Ασπρόπυργο, που ίσως αφαίρεσε τη «φρεσκάδα» απ’ το παιχνίδι τους. Βέβαια και οι αντίπαλοι ήταν κουρασμένοι, αλλά αυτοί δε χρειάστηκε να δημιουργήσουν. Τους αρκούσε να «χαλάνε» το παιχνίδι. Κι αυτό είναι πολύ πιο εύκολο.
Στο δεύτερο μέρος που ανέβηκε κάπως η ομάδα και άρχισε να πιέζει, βγήκαν κάποιες φάσεις που ο διαιτητής δεν τις άφησε να γίνουν ευκαιρίες και πιθανόν γκολ. Ειδικά του Θανόπουλου και του Μόσκαλ δεν ήταν οφ σάιντ. Κι αυτές οι δύο φάσεις πέρασαν από κάθετες μπαλιές.
Πάντως και το γκολ του Μαρίνου αν και το είδα 20 φορές στο ριπλέι, δεν μπορώ να καταλάβω αν το σημείωσε με το χέρι ή όχι.
Οριστική είναι η παραίτηση του Κώστα Κοντονή, από τη διοίκηση της ομάδας. Όπως λέει ο ίδιος στο στενό του περιβάλλον, η απόφασή του είναι οριστική. Για τους λόγους δεν έκανε καμία αναφορά, πάντως όπως έχει «διαρρεύσει» είχε διαφορά φιλοσοφίας με τον τρόπο διοίκησης.