Στο… φιλότιμο των Ζακυνθινών τα νέα σφαγεία

Τις ελπίδες του για τη δημιουργία των νέων σφαγείων του νησιού, εναποθέτει στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων, Παναγιώτης Βόσσος-Δασκαλάκης, σημειώνοντας πως με τις υπάρχουσες συνθήκες πολύ δύσκολα μπορεί να προχωρήσει το σχέδιο για τη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρίας που θα υλοποιήσει αυτό το σκοπό.
Η αγορά μετοχών από τους κτηνοτρόφους, τους παραγωγούς αλλά και όσους ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τον κλάδο του κρέατος, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί αρκετά δύσκολη υπόθεση, ιδιαίτερα τη δεδομένη χρονική στιγμή της οικονομικής κρίσης και των μέτρων που εξαγγέλθηκαν, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι είναι αισιόδοξος πως στο τέλος θα μπορέσει να βρεθεί λύση.
“Τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν έχει προχωρήσει τίποτα ουσιαστικό. Παραμένουμε στο ίδιο επίπεδο με τις προηγούμενες ημέρες”, δήλωσε στην “Ημέρα” ο ίδιος και αναφερόμενος στους μελλοντικούς στόχους, επεσήμανε:
“Υπάρχει συνεννόηση με την Ένωση, ώστε μέσα στις επόμενες μέρες να πραγματοποιηθεί πλατιά σύσκεψη με όλους τους φορείς στα γραφεία της και καλεσμένους τους αγροτοκτηνοτρόφους και όλους όσοι ασχολούνται με την εμπορεία κρέατος, ζωοτροφών, καθώς και τους κρεοπώλες”.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στη συγκεκριμένη συνάντηση θα κληθούν όλοι οι φορείς να πάρουν θέση, επισημαίνοντας ότι από το “αίσθημα ευθύνης” που θα δείξουν οι περισσότεροι, θα εξαρτηθεί κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει και το συγκεκριμένο έργο.
“Έχουμε ένα κράτος που ειδικά στην παρούσα φάση, πολύ δύσκολα μπορεί να βοηθήσει. Από όποιον μπορεί να βάλει το χέρι στην τσέπη, είτε για περισσότερα αν έχει τη δυνατότητα, είτε για λιγότερα, θα προχωρήσουμε. Θα εξαρτηθεί, από τη θέληση που θα δείξουμε, αλλά και από την αποφασιστική συνδρομή της Ένωσης”, επεσήμανε.
Χαρακτηρίζοντας την κατασκευή των νέων σφαγείων “έργο πνοής”, όχι μόνο για την κτηνοτροφία, αλλά συνολικά για το νησί, ο κ. Βόσσος-Δασκαλάκης, είπε ότι εντός των ημερών θα οριστεί και η ημερομηνία για τη συνάντηση, σημειώνοντας παράλληλα την αισιοδοξία του πως “παρά τις δυσκολίες, όλοι θα καταλάβουν την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου, βάζοντας όλοι έστω και από λίγα χρήματα”.
Σύμφωνα τέλος και με τον ίδιο, από την αποφασιστικότητα που θα δείξει και η Ένωση στις επαφές της με τους παραγωγούς κατά την κατάθεση των επιδοτήσεων, θα εξαρτηθεί και πόσο γρήγορα θα προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο.