“Φαρ-ουέστ” έγινε η πλατεία του Αγίου Λουκά

Δεν έχουν τέλος τα δυσάρεστα γεγονότα αστυνομικής φύσεως, που εξακολουθούν να συμβαίνουν, αφού χθες το μεσημέρι η πλατεία του Αγίου Λουκά μετατράπηκε σε… φαρ-ουέστ!
Πιο συγκεκριμένα, ένας Ζακυνθινός, ο οποίος επέβαινε σε δίκυκλο όχημα, πυροβόλησε άλλον συμπατριώτη μας, χωρίς όμως να τον τραυματίσει, μιας και η κατεύθυνση των σφαιρών ήταν προς το έδαφος.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ο δράστης κρατούσε δύο όπλα (ένα πιστόλι και ένα περίστροφο), τα οποία υποβάλλονται σε εργαστηριακή εξέταση, ούτως ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλα γεγονότα στο παρελθόν.
Το συμβάν, έλαβε χώρα γύρω στις 2.30 το μεσημέρι, μια ώρα, που στο συγκεκριμένο σημείο της αγοράς υπήρχε αρκετός κόσμος.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι, έπεσαν δύο πυροβολισμοί, όμως η αστυνομία έχει βρει, έως τώρα, μόνο τον έναν κάλυκα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο άνδρες είχαν έντονη λογομαχία και έσπρωχνε ο ένας τον άλλον. Το συμβάν, όμως, έλαβε τέλος άμεσα, αφού εκείνη τη στιγμή επενέβη κλιμάκιο της Ασφάλειας. Αν δεν υπήρχε αυτή η παρέμβαση, ενδεχομένως το γεγονός να είχε ακόμη πιο δυσάρεστη εξέλιξη, μιας και οι σφαίρες αποδείχθηκε πως ήταν “αληθινές”, και όχι κρότου, όπως ισχυρίστηκαν ορισμένοι από τους αυτόπτες μάρτυρες.
Τόσο ο δράστης, όσο και ο παθών, συνελήφθησαν από την Ασφάλεια, χωρίς όμως να εξηγήσουν ξεκάθαρα στους αστυνομικούς, τί είναι αυτό που τους “χωρίζει”. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, κάνουν λόγο για οικονομικές διαφορές.
Τις απογευματινές ώρες, αφέθηκε ελεύθερος ο ένας από τους δύο, ενώ εκείνος που χρησιμοποίησε τα όπλα κρατήθηκε, προκειμένου να οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Ζακύνθου για τα περαιτέρω.
Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι παράβαση του Νόμου περί όπλων, καθώς και απειλή.
Στο αυριανό μας φύλλο, θα έχουμε πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για την εξέλιξη της υπόθεσης.
Το συμβάν, πάντως, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από άλλα δυσάρεστα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στο νησί μας, κάτι που αποδεικνύει ότι η Ζάκυνθος έχει χάσει την ηρεμία της. Άλλωστε, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αντιλαμβανόμενο την Ζακυνθινή πραγματικότητα, αυτή τη φορά ενήργησε με ιδιαίτερη προσοχή, παίρνοντας την απόφαση να στείλει Ταξίαρχο στη θέση του Αστυνομικού Διευθυντή Ζακύνθου. Ολόκληρη η Ζακυνθινή κοινωνία περιμένει την πρέπουσα και αυτονόητη προληπτική αστυνόμευση αυτού του τόπου.