Τάδε έφη ο νομάρχης

Λαλίστατος ο νομάρχης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΖ… και γιατί να μην είναι αφού είχε κάθε λόγο να το κάνει… και δώδεκα χρόνια, συμπληρώνει φέτος, ως επικεφαλής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης… και τρεις συνεχόμενες νίκες έχει στο ενεργητικό του… και αδιαμφισβήτητη ισχύ διαθέτει στο νησί μας.
Ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση… είναι ετοιμοπόλεμος, εφόσον του ζητηθεί από τον Αρχηγό, να διεκδικήσει τη θέση του αιρετού Περιφερειάρχη… τα τίτουλά του πολλά… Μην ξεχνάτε ότι εκτός των ανωτέρω, μετρά η πολιτική του εμπειρία και διαδρομή αλλά και το γεγονός ότι έχει οριστεί υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΕΝΑΕ… είναι έτοιμος να ριχτεί στη μάχη ώστε να γίνει η έδρα της Ζακύνθου γαλάζια… είναι έτοιμος, όμως, να επιστρέψει στο ιατρείο του για χάρη της δεύτερης αγάπης του που είναι η επιστήμη του.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι πολύ νέος για να περάσει στην πολιτική αποστρατεία… οι αποφάσεις λαμβάνονται πάντα αφου εκτιμηθούν οι συγκυρίες της στιγμής και αφουγκραστεί το πόρτσο της κοινωνίας.
Δεν επιζητά μια θέση στον ήλιο των δημάρχων του Καλλικράτη διότι αυτό αποτελεί καθαρή αυτοκτονία για όποιον αποφασίσει να προχωρήσει ως μοναχικός καβαλάρης… Πολλά τα σκάνδαλα… τεράστια η κακοδιαχείριση, υπέρογκα τα ελλείμματα στους Συνδέσμους και τις Επιχειρήσεις που κάποιοι έστησαν για να έχουν καρέκλα να κάθονται και όταν την έχασαν άρχισαν την κριτική… Δεν υπάρχουν πόροι και τα χρέη ανυπέρβλητα… Μόνη λύση η επιλογή ενός υπερκομματικού προσώπου που θα δημιουργήσει ένα και μοναδικό ψηφοδέλτιο.
Οι σχέσεις του με τον Πρόεδρο ήταν και εξακολουθούν να είναι άριστες… συνομιλούσαν και συνομιλούν ακόμα για διάφορα ζητήματα όχι κατ΄ ανάγκη κομματικά… Χρίσματα δεν θα δοθούν για κανένα άλλο αξίωμα πλην του αιρετού Περιφερειάρχη… Επομένως θα χυθεί πολιτικό αίμα;;;
Δεν κρατά κακία σε κανένα πολιτικό του εχθρό αντίθετα τους έχει όλους πολλαπλώς ευεργετήσει, ξεχνώντας ακόμη και τις επιστολές που έστελναν στο κόμμα και τις οποίες τα Κεντρικά του παρέδιδαν κάθε φορά που βρισκόταν στην Αθήνα.
Υψηλό το επίπεδο του νομαρχιακού συμβουλίου… Και ο Πέτρος Στραβοπόδης για τον οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια αλλά και ο ίδιος κάνουν ότι μπορούν για να κρατούν την τάξη και την ευρυθμία του Σώματος… Μπορεί να ανεβαίνουν οι τόνοι, ωστόσο, αυτό συμβαίνει μόνο για λόγους πολιτικής τακτικής… Προφανώς και ο Τάκης Κεφαλληνός βοηθάει αλλά εκ παραδρομής δεν αναφέρθηκε!
Δεν δίστασε να αναγνωρίσει τις δυσκολίες του Πέτρου, ειδικά τώρα που ξέμεινε από καρδιολόγο και το νοσοκομείο… αλλά του τα έλεγε… να διαλέξει ή πολιτικός ή γιατρός… δεν χωράνε δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη.
Όσον αφορά στην πολιτική σχολή του πάει καλά… ο βουλευτής με τον οποίο ξεκίνησαν μαζί προκόβει αν και τώρα θα δείξει πόσα απίδια πιάνει ο σάκος… που είναι κυβερνητικός και που δεν αρκούν οι επερωτήσεις για να δείξεις έργο!!!
Άπειρη, η Μαρία Κλαυδιανού, σε θέματα πολιτικής και χειρισμών μιας και ήταν η μόνη που μπορούσε να αναμετρηθεί με το Δημήτρη Βαρβαρίγο αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Στάθης; Δεν διαθέτει εμπειρία και διάθεση; Ο Στάθης μπήκε στο ψηφοδέλτιο του ΠαΣοΚ για άλλους λόγους… Ποιούς;;; Να δεσμεύσει τι;;; Και γιατί;;;
Εκείνο που δεν θα πρέπει να παραληφθεί είναι η αναγγελία ότι στους επόμενους μήνες θα προχωρήσει σε επίσημη λογοδοσία των πεπραγμένων του για ολόκληρη τη 12ετία και όπου μπορεί, μπορεί!!!Τελευταία άρθρα