Στους γιατρούς επιρρίπτεται η ευθύνη για την καρδιολογική κλινική

Δριμύ κατηγορώ κατά των τριών γιατρών της καρδιολογικής κλινικής (Αντώνης Κασσιμάτης, Πέτρος Στραβοπόδης και Κώστας Λιβέρης), εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παύλος Καψαμπέλης, ο οποίος τόνισε ότι οι τρεις προαναφερόμενοι είχαν κακές εργασιακές σχέσεις, γι΄ αυτό έφτασαν τα πράγματα μέχρι εδώ.
“Ήταν σίγουρο ότι θα υπήρχε πρόβλημα στην καρδιολογική κλινική, δεδομένου ότι οι τρεις γιατροί (να σημειωθεί ότι οι κ.κ. Λιβέρης και Κασσιμάτης έχουν αποχωρήσει από το Νοσοκομείο), είχαν κακές εργασιακές σχέσεις μεταξύ τους. Υπενθυμίζω ότι οι κ.κ. Κασσιμάτης και Στραβοπόδης είχαν φτάσει στο σημείο να στείλουν εξώδικα στην υγειονομική περιφέρεια, επειδή ζητούσε εκπαιδευτική άδεια ο κ. Λιβέρης! Από την άλλη, λόγω της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Στραβοπόδης, που ήταν υποψήφιος Νομάρχης, είχε μειωμένη προσφορά στο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα ο όγκος της δουλειάς να πέσει στον κ. Λιβέρη, ο οποίος μού διαμαρτυρόταν συνεχώς! Ως εκ τούτου, καλό θα ήταν ο κ. Στραβοπόδης να μην αυτοαναγορεύεται σε καταγγέλλοντα, αλλά να κάνει την αυτοκριτική του. Όποιοι έχουν πολιτικές φιλοδοξίες, δεν θα πρέπει να επιβαρύνουν το Νοσοκομείο και τους συναδέλφους τους. Για την αρνητική εξέλιξη στην καρδιολογική κλινική, λοιπόν, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ανήκει στους τρεις γιατρούς και σε κανέναν άλλον! Από ΄κει και πέρα, θεωρώ ότι με τις περικοπές των μισθών και των επιδομάτων, που προωθεί η κυβέρνηση για το χώρο της Υγείας, είναι σίγουρο ότι θα φύγουν και άλλοι γιατροί από το Ίδρυμα, δεδομένου ότι μπορούν να βγάλουν περισσότερα χρήματα αν ιδιωτεύσουν. Η απόφαση του κάθε γιατρού είναι σεβαστή, όμως δεν πρέπει να τους απονείμουμε και μετάλλιο για αυτήν τους την ενέργεια! Εξάλλου, και οι τρεις γιατροί “ανταμείφθηκαν” ηθικά από το σύστημα, μιας και στον κ. Κασσιμάτη προτάθηκε η θέση του Διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής, ανεξάρτητα από το εάν δεν αποδέχτηκε την πρόταση. Ο κ. Λιβέρης από Επιμελητής Α΄ έγινε Διευθυντής, ενώ ο κ. Στραβοπόδης από Επιμελητής Β΄ προήχθη σε Επιμελητή Α΄!” υπογράμμισε ο κ. Καψαμπέλης.
Παράλληλα, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι χθες έγινε σύσκεψη στην Υγειονομική Περιφέρεια, που έχει έδρα την Πάτρα, σημειώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα προβεί σε ανακοινώσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν λύση για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Παρέμβαση του Βουλευτή για το πρόβλημα
Δηλώσεις στην εφημερίδα μας για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην καρδιολογική κλινική με την έλλειψη γιατρών, έκανε και ο Βουλευτής Ζακύνθου, Δημήτρης Βαρβαρίγος, ο οποίος σημείωσε ότι σε επικοινωνία που είχε με στέλεχος του Υπουργείου Υγείας τού ανέφερε πως εντός των ημερών θα έρθει καρδιολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου από γειτονικό περιφερειακό Ίδρυμα.
Ο κ. Βαρβαρίγος πρόσθεσε πως η λύση αυτή είναι προσωρινή και προανήγγειλε ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει στην προκήρυξη της θέσης μέσω ΑΣΕΠ, ούτως ώστε να έρθει κάποιος γιατρός, που θα παραμείνει μόνιμα στο νησί.
Σε ό,τι αφορά την αποχώρηση των γιατρών, ο κ. Βαρβαρίγος επισήμανε ότι ο κ. Κασσιμάτης υποχρεώθηκε να φύγει από το Νοσοκομείο, υπογραμμίζοντας πως ορισμένοι έχουν πολιτικές ευθύνες για ό,τι συνέβη.
Ταυτόχρονα, ο Βουλευτής ανακοίνωσε ότι δόθηκε ένα μέρος της οφειλής στον ανάδοχο εργολάβο και έτσι οι εργασίες στο νέο Νοσοκομείο θα ξεκινήσουν άμεσα.