Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το δημοτικό θέατρο

Νέο επεισόδιο υπήρξε στο… “σήριαλ” της κατασκευής του δημοτικού θεάτρου, αφού ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Στάθης Μπετίνης, εμφανίστηκε ενοχλημένος από τις τελευταίες δηλώσεις του Δημάρχου, Διονύση Ακτύπη, σύμφωνα με τις οποίες έχει προκύψει πρόβλημα με τη χρηματοδότηση του έργου, λόγω της αδυναμίας του Ελληνικού κράτους να συμμετάσχει οικονομικά.
Ο κ. Μπετίνης τόνισε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι και κάλεσε τον κ. Ακτύπη να μην κινδυνολογεί. Παράλληλα, επισήμανε ότι τόσο αυτός, όσο και ο τέως Δήμαρχος, Άκης Τσαγκαρόπουλος, ευθύνονται για το γεγονός ότι το δημοτικό θέατρο δεν ολοκληρώθηκε την 1η Ιουνίου του 2009, όπως προέβλεπε η αρχική σύμβαση.
“Οι ισχυρισμοί του κ. Ακτύπη, περί μη χρηματοδότησης του έργου από το Ελληνικό Δημόσιο, μού προκάλεσαν έκπληξη. Θεωρώ ότι οι δηλώσεις του εντάσσονται σε ένα πλαίσιο κινδυνολογίας και τονίζω πως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Η σύμβαση για την κατασκευή του δημοτικού θεάτρου, υπεγράφη την 1η Ιουνίου του 2007. Προβλεπόταν, λοιπόν, ότι οι εργασίες πρέπει να έχουν τελειώσει έως την 1η Ιουνίου του 2009. Το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν τηρήθηκε και προσθέτω πως ευθύνη για τα όσα συνέβησαν φέρουν ο πρώην Δήμαρχος, Άκης Τσαγκαρόπουλος, καθώς και ο κ. Ακτύπης. Το έργο, λοιπόν, βρίσκεται εν εξελίξει, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε 8 μήνες μετά τη συμβατική υποχρεώση. Αν δεν υπήρχε αυτή η καθυστέρηση, τότε το έργο θα είχε ολοκληρωθεί με πόρους από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Τώρα, το έργο θα πρέπει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ούτως ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότησή του. Απορώ, πάντως, με τον κ. Ακτύπη, διότι προ μηνών μας έλεγε ότι το θέατρο είναι έργο-“γέφυρα”, δηλαδή η χρηματοδότησή του είναι εξασφαλισμένη από το ΕΣΠΑ, και τώρα ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Υπάρχει και κάτι άλλο, που μάς οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν είναι παράτυπες. Ενώ υπέγραψαν τη σύμβαση την 1η Ιουνίου του 2007, η οικοδομική άδεια του έργου εκδόθηκε στις 26 Ιουνίου του 2008, δηλαδή 13 μήνες μετά! Υπάρχει όγκος αθλιοτήτων και γι΄ αυτόν τον λόγο προέκυψε και η καθυστέρηση των εργασιών. Από ΄κει και πέρα, και σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανυσυχίας. Το έργο θα συνεχιστεί συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ και από πόρους του Ελληνικού κράτους. Οι πιστώσεις του είναι διασφαλισμένες. Ο κ. Ακτύπης θα πρέπει να είναι ειλικρινής όταν απευθύνεται στον κόσμο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν. Γνωρίζει πολύ καλά ότι θα γίνει ένας έλεγχος όλων των έργων που χρηματοδοτούνταν από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και αμέσως μετά θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ” τόνισε ο κ. Μπετίνης.