Κρουαζιερόπλοιο πολυτελείας θα γίνει το πλοίο

Ενεργή είναι η παρουσία του ομίλου Παναγόπουλου, στο νησί μας το τελευταίο διάστημα. Την προηγούμενη εβδομάδα, στη Ζάκυνθο, βρέθηκε ομάδα ειδικών συνεργατών του Αλέξανδρου Παναγόπουλου, όπου ασχολήθηκε επιμελώς με το πλοίο «Φώσκολος» το οποίο ανήκει στον όμιλό τους.
Πριν από μέρες στη Ζάκυνθο είχε έρθει και ο ίδιος ο πλοιοκτήτης, με ιδιωτική πτήση.
Στόχος είναι, η οικονομοτεχνική μελέτη, για την μετατροπή του πλοίου σε ένα υπερσύγχρονο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο θα απευθύνεται σε υψηλή στάθμης τουρισμό και θα παρέχει δεκάδες σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες. Για το πλοίο έχουν ήδη φτιαχτεί τα σχέδια, στα οποία φαίνεται ξεκάθαρα ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα, που σε τίποτα δεν θυμίζει τη σημερινή μορφή του πλοίου. Οι σημερινές σκέψεις, στρέφονται στην δρομολόγησή του στην Καραϊβική, χωρίς τίποτε να αποκλείεται.
Μιλήσαμε αρκετή ώρα με την ομάδα Παναγόπουλου, όπου μας εξήγησαν ότι είναι άμεση προτεραιότητα για τον ίδιο τον Αλέξανδρο, η απομάκρυνση του πλοίου από τη Ζάκυνθο, πλην όμως όλο αυτό το διάστημα, τα όσα συνέβησαν στην οικογένεια του, ήταν ανασταλτικός παράγοντας για τις άμεσες επιχειρηματικές κινήσεις. Η εταιρία καταλαβαίνει απόλυτα το μέγεθος του προβλήματος, που δημιουργεί η παρουσία του πλοίου στο λιμάνι του νησιού και ζητάει κατανόηση για το αμέσως επόμενο διάστημα μέχρι την απομάκρυνσή του. Υπήρξε και έρευνα για την πιθανότητα μεταφοράς του σε κάποιο άλλο κοντινό σημείο, μέχρι να αποφασιστεί αν το πλοίο θα κινηθεί προς ανατολάς ή δυσμάς για την μετασκευή του.
Στο διάστημα που διανύουμε, στη Ζάκυνθο, καταφθάνουν ομάδες τεχνοκρατών, από διάφορα ναυπηγεία, με σκοπό την επί τόπου επίσκεψη και εκτίμηση της κατάστασης του πλοίου, για να δοθούν προσφορές στον εφοπλιστή.
Ήδη προχθές αναχώρησε από τη Ζάκυνθο δεκαπενταμελής ομάδα, η οποία παρέμεινε επι τετραημέρου, προερχόμενη από ναυπηγείο της βόρειας Γερμανίας, ενώ αναμένονται άλλες από την Πορτογαλία και την Κορέα.
Είναι γεγονός ότι, ο όμιλος Παναγόπουλου έχει προσφέρει πολλά στην Ελληνική ναυσιπλοΐα, ενώ έχει δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Όσον αφορά στην αγορά του πλοίου αυτού, ουσιαστικά ωφελημένη είναι και η ΑΝΕΖ, η οποία, μέσω της θυγατρικής της Hellenic οικονομικά, κάπως ανάσανε.
Θεωρώντας ότι το πλοίο Φώσκολος, συνδέθηκε άμεσα ή έμμεσα με τη Ζάκυνθο, πρώτον γιατί το αγόρασε μια Ζακυνθινή εταιρία και δεύτερον γιατί το έχουμε για χρόνια, καθημερινά μες τα μάτια μας, σήμερα δημοσιεύουμε κατ’ αποκλειστικότητα τις φωτογραφίες των σχεδίων ανακατασκευής του πλοίου.