Μέχρι και την έκβαση που θα έχει φέτος ο θεσμός του Πρωταθλήματος, μπορεί να καθορίσει η αυριανή “μάχη” στο Μαχαιράδο μεταξύ του Αστέρα και του ΑΟ Κατασταρίου. Τα δύο σωματεία συγκρούονται στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής στην Α’ κατηγορία με τους γηπεδούχους να θέλουν να φέρουν την απόσταση από τους “γαλανόλευκους” ξανά στους 10 βαθμούς και τους φιλοξενούμενους να επιζητούν το θετικό αποτέλεσμα που θα τους εδραιώσει στη δεύτερη θέση έχοντας την απαιτούμενη διαφορά για τους αγώνες μπαράζ ανόδου.
Με απουσίες και προβλήματα θα παραταχθούν οι δύο ομάδες με το Καταστάρι να κατεβαίνει με “ορφανή” άμυνα, αφού τιμωρημένος είναι ο Σωκράτης Βάλβης, ενώ ταξίδι θα είναι ο Διονύση Βιλιάρδος. Ο Κόρδας που δεν έχει ακολουθήσει την ομάδα φέτος πολύ είναι ανέτοιμος. Το έργο του Κατασταρίου κρίνεται δύσκολο αν αναλογιστεί κανείς ότι το πιο δυνατό του στοιχείο φέτος, η αμυντική του λειτουργία δε θα έχει βασικά στελέχη στη σύνθεσή της. Αμφίβολος και ο Μαρόπουλος που ενδέχεται να βρίσκεται εκτός Ζακύνθου. Δε λείπουν τα προβλήματα και για τον Αστέρα Μαχαιράδου. Νοκ αόυτ είναι οι Βυθούλκας, Κακολύρης και Κ. Αντίοχος λόγω υποχρεώσεων και τραυματισμών. Στρατευμένος είναι ο Νίκος Ματαράγκας, ενώ εκτός Ζακύνθου θα είναι ο Χαρ. Αντίοχος. Επίσης ο τερματοφύλακας Μάρκος Αντίοχος πάνω που επανήλθε στα αγωνιστικά πεπραγμένα, μια αλλεργία του στερεί το δικαίωμα να συμμετέχει στις υποχρεώσεις της ομάδας.
Στα Πηγαδάκια η Αθλητική Ένωση Γερακαρίων φιλοξενεί τον Παναρκαδικό. Με νίκη οι “κόκκινοι” ουσιαστικά εξασφαλίζουν την παραμονή τους στην κατηγορία, ενώ βαθμούς θέλουν και οι φιλοξενούμενοι για τον ίδιο σκοπό. Ο Άγιος Λέων που μετρά μόνο ήττες στις τελευταίες αγωνιστικές προσπαθεί να ξυπνήσει πριν είναι πολύ αργά. Τα “λιοντάρια” υποδέχονται τον Παναρτεμισιακό που την Τετάρτη πήρε νίκη ελπίδας στο Μαχαιράδο, επί της Φάμιλι.
Η Δόξα Λιθακιάς στο Ενωσιακό γήπεδο θα φιλοξενήσει τη Φλόγα Κυψέλης που με νίκη θα πάρει βαθιά… βαθμολογική ανάσα. Απεναντίας η ουραγός της βαθμολογίας δεν έχει πλέον ελπίδες για παραμονή και θα κατέβει να αγωνιστεί για το γόητρο. Παιχνίδι με έντονο ενδιαφέρον θα διεξαχθεί στο Ενωσιακό όπου η Φάμιλι θα μετρήσει τις δυνάμεις με τον Άρη Αγίου Δημητρίου. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προέρχονται από ευρεία νίκη κόντρα στον Αστέρα Μαχαιράδου πριν την περίοδο της διακοπής και με νέα νίκη οι ελπίδες του για αποφυγή των αγώνων μπαράζ θα “ζωντανέψουν” πολύ. Στο Ρόϊδο η Θύελλα Αμπελοκήπων θα φιλοξενήσει τον Εθνικό Σκουλικάδου σε μια συνάντηση που έχει χαρακτήρα ντέρμπι. Οι δύο ομάδες θέλουν πάση θυσία τη νίκη για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία.