Με “μπλε” και “πράσινους” κόκκους

Καλά κάνει και συζητάει το ΠΑΣΟΚ το σχέδιο “Καλλικράτης”… Θα πρέπει να προβληματιστεί αρκετά στο πώς θα προχωρήσει… Δεν αρκεί βεβαίως ότι (και) αυτή η μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία στο χώρο της Αυτοδιοίκησης έχει τη δική του υπογραφή, αφού πρέπει αφενός να πειστούν οι αυτοδιοικητικοί (τουλάχιστον), του κόμματος, να μετάσχουν στη διαβούλευση, εκτός κι αν μετέχουν διαδικτυακώς… αφετέρου να ξεπεραστούν πολλά από τα “δύσκολα” σημεία στα οποία αντιδρά και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.
Πράγμα όμως που δεν κάνει (να συζητά δηλαδή) η Νέα Δημοκρατία. Η οποία εκφράζει –όπως πολλοί άλλωστε- τις επιφυλάξεις της, αλλά είναι σαφές ότι κρατά μια αρνητική στάση απέναντι στο εγχείρημα. Και μπορεί να θεωρεί ότι υπάρχει και πολιτική σκοπιμότητα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, όμως -ως κόμμα- είναι ένα κλικ πίσω από τους γαλάζιους αυτοδιοικητικούς οι οποίοι αποδεικνύονται από τους θερμότερους υποστηρικτές του “Καλλικράτη”…
Το δύσκολο της υποθέσεως είναι ότι ενώ συζητούν γενικώς και αορίστως περί “Καλλικράτη”, έχουν “λησμονήσει” να συζητήσουν την… πρακτική πλευρά του ζητήματος. Κατά το Μάη -και να δούμε- θα έχουμε το Νόμο και το Νοέμβρη εκλογές… Άντε και τους εκλέγουμε τους νέους δημάρχους και περιφερειάρχες… Πού θα εγκατασταθούν; Τι θα απογίνει με τις Υπηρεσίες πού καταργούνται και με το προσωπικό τους; Πού θα πάνε; Ποιες αρμοδιότητες θα έχουν και ποιος θα το καθορίσει αυτό; Και υποτίθεται ότι όλα αυτά θα πρέπει να είναι έτοιμα την 1η Ιανουαρίου του 2011!!!