Ενοχλημένο το Δημοτικό Συμβούλιο από τη δυσφήμιση της Ζακύνθου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Ζάκυνθος, μιας και έχουν λάβει χώρα δυσάρεστα γεγονότα, όπως είναι η αυτοκτονία του Αστυνομικού Διευθυντή, οι ληστείες, καθώς και οι εξαφανίσεις ατόμων.
Με τα παραπάνω ζητήματα ασχολήθηκαν ακόμη και εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΤΕΡ (“Αποτυπώματα” και “Φως στο Τούνελ”), οι οποίες παρουσίασαν τη Ζάκυνθο ως άνδρο κακοποιών.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακυνθίων, Στάθης Μπετίνης, ζήτησε από το σώμα να εκδοθεί ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας, το οποίο να σταλεί στους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.
“Μπορεί να έχουν λάβει χώρα διάφορα γεγονότα στο νησί μας, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η Ζάκυνθος είναι ένας τόπος κακοποιών. Ως Ζακυνθινοί, είμαστε υπερήφανοι που ζούμε σε αυτό το νησί και καλώ το σώμα να εκδόσει ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας, το οποίο να σταλεί στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, καθώς και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Με το ψήφισμα αυτό θα ζητάμε να αποκατασταθεί η ομαλή διαβίωση των Ζακυνθινών στον τόπο τους” σημείωσε ο κ. Μπετίνης.
Ο Δήμαρχος, Διονύσης Ακτύπης, τόνισε πως πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα και επισήμανε ότι θα πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά σε μια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα έχει ως θέμα την εγκληματικότητα.
Ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Ζακυνθίων (ΔΑΣ), Γιάννης Κορφιάτης, υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να ντρέπονται οι Ζακυνθινοί για τα όσα συμβαίνουν, αλλά όλοι εκείνοι που έχουν κάνει καθεστώς την ατιμωρησία.
“Ο αγρότης, ο εργαζόμενος και ο μικρομεσαίος, δεν έχει να ντρέπεται για τίποτα. Υπάρχει σαπίλα σε πολλά μέρη της Ελλάδος, και όχι μόνο στη Ζάκυνθο. Για τα όσα συμβαίνουν φταίνε εκείνοι, που έχουν ψηφίσει Νόμους, οι οποίοι επιβάλλουν την ατιμωρησία. Το νησί μας είναι ένας όμορφος τόπος και συμφωνώ στο ότι δεν πρέπει να διασύρεται από κανέναν και από πουθενά” ανέφερε ο κ. Κορφιάτης.
Υπενθυμίζουμε πως για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αντίδραση υπήρξε και από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία κάνει λόγο για αόριστες καταγγελίες και καλεί όσους έχουν στοιχεία, που να αποδεικνύουν ότι στη Ζάκυνθο υπάρχουν κυκλώματα, τα οποία λειτουργούν με την κάλυψη επίορκων αστυνομικών, να τα πάνε στη Δικαιοσύνη.

Θέματα που ίσως σας ενδιαφέρουν