Ψήφος στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από το Επιμελητήριο

Με το ζήτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης (“Καλλικράτης”), ασχολήθηκε στην τελευταία του συνεδρίαση (βράδυ Παρασκευής), το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, το οποίο αποφάσισε, ομόφωνα, ότι η Ζάκυνθος θα πρέπει να ενταχθεί στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Νίκος Τσίπηρας, ανέφερε στην “Ημέρα” τους λόγους για τους οποίους λήφθηκε η συγκεκριμένη απόφαση.
“Κατ΄ αρχήν, υπάρχει ένα πρόγραμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ονομάζεται ΙNSULER), το οποίο θα χρηματοδοτεί τη νησιωτικότητα μέχρι το 2025. Από το συγκεκριμένο πρόγραμμα λαμβάνει χρήματα και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Από ΄κει και πέρα, η οικονομία των Ιονίων Νήσων βασίζεται στον τουρισμό, κάτι που δεν συμβαίνει με τις αστικές περιοχές, όπως είναι η Πάτρα και η Ηλεία. Για τους λόγους αυτούς, λοιπόν, αποφασίσαμε ότι πρέπει να παραμείνουμε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όμως θα διαπραγματευτούμε τον τρόπο με τον οποίο αυτή θα λειτουργήσει από ΄δω και πέρα” σημείωσε ο κ. Τσίπηρας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο, όμως, ασχολήθηκε και με το θέμα της Αναπτυξιακής του Εταιρείας (ΑΝΕΤΕΖ), η οποία θα πρέπει να κλείσει, ύστερα και από την απόφαση που έλαβε το Δικαστήριο.
“Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δικαστική διαμάχη που υπήρξε μεταξύ του Επιμελητηρίου και της εργαζόμενης στην ΑΝΕΤΕΖ, τονίζω πως το δικαστήριο μάς δικαίωσε. Η σύμβαση της εργαζόμενης κρίθηκε παράνομη και έτσι απολύθηκε. Στη συνέχεια, θα πρέπει να κάνουμε εκκαθάριση, ούτως ώστε να κλείσει η Αναπτυξιακή Εταιρεία. Επισημαίνω ότι θα δώσουμε τα χρήματα που οφείλουμε στην εργαζόμενη” ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου.
Τέλος, το Επιμελητήριο αποφάσισε να δώσει χορηγίες στα σχήματα που θα συμμετέχουν στο φετινό καρναβάλι, όπως είναι ο “Βενετσιάνικος Γάμος”, στα πλαίσια “της προώθησης του πολιτισμού και της παράδοσης”.