Διεθνείς συμμετοχές στη Γκιόστρα της Ζακύνθου

Θεσμός έχει γίνει για τη Ζάκυνθο το δρώμενο της “Γκιόστρας”, το οποίο παρουσιάζεται κάθε χρόνο κατά την περίοδο του καρναβαλιού.
Φέτος, το σωματείο “Giostra di Zante”, θα υποδεχθεί αντιπροσωπείες από την Ιταλία, τη Σλοβακία, καθώς και από το Σαν Μαρίνο, κάτι που αποδεικνύει ότι η “Γκιόστρα” του νησιού μας έχει εξελιχθεί σε διεθνές γεγονός.
Ο πρόεδρος του σωματείου, Διονύσης Φλεμοτόμος, αναφέρθηκε στις προετοιμασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, ενώ σημείωσε πως φέτος στη Ζάκυνθο θα έρθει ο Δήμαρχος της ιταλικής πόλης Σουλμόνα.
“Η Γκιόστρα έχει γίνει θεσμός. Οι ιστορικοί, αλλά και οι περιηγητές, αναφέρουν ότι η Γκιόστρα ήταν το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και τώρα. Φέτος, εκτός από την Ιταλία και τη Σλοβακία, που συμμετείχαν και πέρυσι, θα υποδεχθούμε και την αντιπροσωπεία του Σαν Μαρίνο. Θεωρώ ότι η Γκιόστρα του νησιού μας, αποκτά διεθνή μορφή, αφού κάθε χρόνο συμμετέχουν ευρωπαϊκές χώρες. Οι Ιταλοί θα παρουσιάσουν ένα θέαμα με σημαίες, οι Σλοβάκοι θα κάνουν επίδειξη με φωτιές, ενώ το Σαν Μαρίνο θα μάς παρουσιάσει τους χορούς του και τη λαϊκή του μουσική. Τονίζω πως στο νησί μας θα έρθει ο Δήμαρχος της Σουλμόνα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και εννέα ακόμη μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στα πλαίσια της αδελφοποίησης μεταξύ των δύο πόλεων” τόνισε ο κ. Φλεμοτόμος.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του σωματείου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της “Γκιόστρας”.
“Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου και ώρα 19.30, θα γίνει η επίσημη έναρξη της “Γκιόστρας”, στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, όπου θα παρουσιαστούν μεσαιωνικά δρώμενα. Το Σάββατο και ώρα 11 το πρωί, θα ξεκινήσει πομπή από την πλατεία των Αγίων Σαράντων, η οποία θα καταλήξει στην πλατεία Αγίου Μάρκου, όπου θα πραγματοποιηθεί το κήρυγμα της Γκιόστρας. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και ώρα 15.00, θα ξεκινήσει πομπή από το πλάτωμα του Αγίου Παύλου και θα φτάσουμε στην πλατεία Σολωμού, όπου θα γίνει το μεγάλο αγώνισμα, στο οποίο φέτος θα συμμετέχουν εννέα ιππότες” ανέφερε ο κ. Φλεμοτόμος.
Όποιος επιθυμεί να λάβει μέρος στη “Γκιόστρα”, μπορεί να απευθύνεται στο γραφείο του σωματείου, το οποίο βρίσκεται στην πλαζ του ΕΟΤ.