Πυρετώδεις προετοιμασίες στο Αργάσι για το καρναβάλι

Αρκετά δυναμική θα είναι η παρουσία του Αργασίου και στις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις, με το τοπικό συμβούλιο του χωριού, τον πολιτιστικό του σύλλογο και τον Αθλητικό Όμιλο, να προετοιμάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να παρουσιάσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Στόχος που έχει τεθεί στην περιοχή, είναι το γκρουπ που θα παρελάσει την τελευταία ημέρα της αποκριάς να ξεπεράσει σε συμμετοχές ακόμη και τις περσινό, όπου παρέλασαν εκατοντάδες άτομα, αποτελώντας το μεγαλύτερο μέρος της καρναβαλικής παρέλασης.
Παράλληλα φέτος, όλοι προγραμματίζουν και μια σειρά άλλες δράσεις, ξεκινώντας από την Τσικνοπέμπτη, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων.
Την συγκεκριμένη ημέρα τα… όργανα θα ξεκινήσουν από νωρίς το πρωί, αφού με πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου, του πολιτιστικού και του αθλητικού συλλόγου, στο χωριό θα στηθεί μεγάλη μπαγόρδα από τις 10 π.μ., με στόχο το γλέντι να κρατήσει ως το απόγευμα.
Ο χώρος θα επιλεγεί τις επόμενες ημέρες και όπως σχολίασε στην “Ημέρα” ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, Ανδρέας Κοτσώνης, ήδη υπάρχει μεγάλη διάθεση συμμετοχής σχεδόν από όλο το χωριό.
Με τη λήξη του γλεντιού, προγραμματίζεται και η είσοδος του βασιλιά καρνάβαλου στην πόλη, με τη συνοδεία ακόμη τριών αρμάτων και αφετηρία από το Αργάσι, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά φέτος.
Σε ότι αφορά το γκρουπ που ετοιμάζει το χωριό, όπως έχει γίνει γνωστό, ως και σήμερα οι συμμετοχές ξεπερνούν τα 500 άτομα. Το θέμα πρόκειται να αποτελέσει και τη μεγάλη έκπληξη, ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο ενθουσιασμός όλων περισσεύει και το κέφι αναμένεται να φτάσει στο απόγειο.