Θα δοθεί μάχη!

Μπροστά σε έναν γόρδιο δεσμό βρίσκονται τα δύο μεγάλα κόμματα, κυρίως όμως το κυβερνών, καθώς καλείται να τιθασεύσει τις φιλοδοξίες νομαρχών και βουλευτών για το νέο θεσμό του αιρετού περιφερειάρχη… Ο υπόγειος πόλεμος μπορεί να έχει ξεκινήσει από την Αθήνα, αρχίζει να ξεδιπλώνεται και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και το νησί μας.
Στο πλαίσιο αυτό, κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο να θέσουν ασυμβίβαστο στους σημερινούς νομάρχες και βουλευτές, ενώ δυναμική αναμένεται να είναι και η απάντηση των Νομαρχών, στο συνέδριο της ΕΝΑΕ.
Οι Νομάρχες κινούνται στην κατεύθυνση να προτείνουν παραίτηση των βουλευτών από το αξίωμά τους προκειμένου να κατέλθουν υποψήφιοι για το αξίωμα του Περιφερειάρχη.
Ο αιρετός περιφερειάρχης, θα είναι ένα πρόσωπο εξαιρετικά ισχυρό πολιτικά, για αυτό ως νέος θεσμός συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών, ειδικά προσωπικοτήτων που θέλουν να διαδραματίσουν έναν ευρύτερο ρόλο στην περιοχή τους.
Και οι προσωπικότητες αυτές προέρχονται σαφώς από τον χώρο των νομαρχών και των εν ενεργεία βουλευτών. Αυτό άλλωστε γίνεται σαφές και τοπικά και περιφερειακά, όπου η ονοματολογία περιορίζεται σε αυτούς τους δύο χώρους.
Και η αντιπαράθεση είναι πολύ πιθανό να κλιμακωθεί το προσεχές διάστημα, φέρνοντας σε δύσκολη θέση κατά κύριο λόγο το ΠΑΣΟΚ και λιγότερο τη Νέα Δημοκρατία, αφου από την μία θα υπάρξουν βουλευτές, που στο ενδεχόμενο να μην βρεθούν στο κυβερνητικό σχήμα κατά την διάρκεια της τετραετίας θα επιδιώξουν στροφή στην αυτοδιοίκηση και από την άλλη νομάρχες οι οποίοι βλέπουν τις περιφέρειες ως τον φυσικό τους χώρο.
Γάσπαρος, Κομιώτης, Ακτύπης και Κολοκοτσάς που από ότι μαθαίνουμε ετοιμάζει δυναμικό come back και μάλιστα θα ανοίξει το στόμα του και ουε και αλίμονο!!! από το “γαλάζιο” στρατόπεδο… Μποζίκης, Αντίοχος μαζί με όλο το επιτελείο της Ένωσης, Μπετίνης που -σαν μανιασμένο λιοντάρι- θα εξακολουθήσει να μάχεται για το Ζακυνθινό, Αγαλιανός και οι συμπαραμαρτούντες αυτόν που πολλούς ξέκισε η επιρτοφή τους απο το “πράσινο” στρατόπεδο!!!
Αν εγκαίρως δεν ληφθεί πρόνοια για να μπει φρένο στις φιλοδοξίες αυτές, τότε είναι πολύ πιθανό οι εσωκομματικές συγκρούσεις να είναι σφοδρές… και όπου μπορεί… μπορεί!!!