Προβλήματα εντοπίζουν οι επιχειρηματίες στις Αλυκές


Η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες στις Αλυκές, σύμφωνα και με τον πρόεδρο των ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, Διονύση Γουσέτη.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι υπάρχει καλή συνεργασία με τη δημοτική αρχή Αλυκών, ενώ πρόσθεσε πως κατά καιρούς έχουν γίνει συναντήσεις με τους αιρετούς, όμως δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα.
“Τα προβλήματα στον τόπο μας είναι πάρα πολλά. Καταβάλλουμε μια προσπάθεια για την επίλυσή τους, έχοντας καλή συνεργασία και με τη δημοτική αρχή Αλυκών, η οποία παρεμβαίνει σε κάποια θέματα, ανάλογα βέβαια και με τις δυνατότητες που έχει. Τα σημαντικότερα προβλήματα είναι η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου. Επί δύο χρόνια, κάνουμε επαφές με τον Βουλευτή, με τον Νομάρχη, καθώς και με τον Δήμαρχο Αλυκών, όμως τα ζητήματα που μάς απασχολούν δεν έχουν επιλυθεί. Αυτό που ζητάμε είναι να βελτιωθούν οι υποδομές στο Δήμο Αλυκών, ούτως ώστε να υπάρξει ανάπτυξη. Επαναλαμβάνω ότι ο Δήμος Αλυκών καταβάλλει προσπάθεια, όμως δεν έχει οικονομικούς πόρους για να λύσει χρόνια προβλήματα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα” υπογράμμισε ο κ. Γουσέτης.
Παράλληλα, ο πρόεδρος των ενοικιαζομένων δωματίων υποστήριξε ότι θα πρέπει να κατασκευαστεί, οπωσδήποτε, ο δρόμος Ζακύνθου-Βολιμών.
“Αν γίνει ο συγκεκριμένος δρόμος, τότε θα αναπτυχθεί και η περιοχή μας. Στην παρούσα φάση, τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα περνούν μέσα από κατοικημένες περιοχές και έτσι ελλοχεύει ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός σύγχρονου οδικού δικτύου” ανέφερε ο κ. Γουσέτης.
Τέλος, ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη φετινή τουριστική χρονιά, τονίζοντας τα παρακάτω:
“Παρά τα προβλήματα με την οικονομική κρίση και με την έλλειψη βασικών υποδομών, θεωρώ ότι φέτος ο τουρισμός θα πάει καλά. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει κάτι τέτοιο, είναι να υπάρχει ενότητα και αλληλεγγύη μεταξύ των επιχειρηματιών. Προσφάτως, πήγα στην Τουρκία, στην Τυνησία και στην Αίγυπτο. Διαπίστωσα, λοιπόν, ότι οι επιχειρηματίες έχουν ταύτιση απόψεων και παλεύουν όλοι μαζί για την προάσπιση των συμφερόντων τους. Αυτό πρέπει να γίνει και εδώ”.