Στην “Agrotica” της Θεσσαλονίκης η Ζάκυνθος

Στην έκθεση “Agrotica” της Θεσσαλονίκης που θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 3 Φεβρουαρίου, θα συμμετέχει με περίπτερο που θα οργανώσει η Νομαρχία, η Ζάκυνθος. Ταυτόχρονα, ο Δήμος Αλυκών διοργανώνει εκδρομή και επίσκεψη στο χώρο, καλώντας όλους όσοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν αιτήσεις μέχρι το τέλος του μήνα.
Για ακόμη μία χρονιά στον εκθεσιακό χώρο θα παρουσιαστούν ελκυστήρες, μηχανήματα κι εργαλεία κατεργασίας και βελτίωσης εδάφους, σποράς, φύτευσης, λίπανσης. Επίσης, θα υπάρχουν μηχανήματα και εργαλεία φυτοπροστασίας, μηχανήματα και εργαλεία κλαδέματος και κηποτεχνίας, εξοπλισμός άρδευσης – αντλητικά συγκροτήματα, κινητήρες. Θα παρουσιαστούν δε, μηχανήματα και εργαλεία συγκομιδής, επεξεργασίας, συντήρησης, μεταποίησης και συσκευασίας γεωργικών προϊόντων, φόρτωσης, διακίνησης, μεταφοράς και ζύγισης.
Στην έκθεση θα υπάρχει επίσης εξοπλισμός και υλικά υποστήλωσης και περίφραξης, καθώς και ειδικός χώρος για τα θερμοκήπια και τον εξοπλισμό τους. Επιπλέον, παρουσία θα υπάρχει και για τον δασικό εξοπλισμό, όπως επίσης σε ανταλλακτικά, γεωργικά φάρμακα, λιπάσματα, σπόρους, υβρίδια, φυτώρια, μοσχεύματα, σε καύσιμα και λιπαντικά. Μετά άλλων, θα υπάρχουν εκθέματα σχετικά με το αντικείμενο της Agrotica και το “παρών” θα δώσουν δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανισμοί και υπηρεσίες, όπως και εργαστήρια δοκιμών, αναλύσεων και μετρήσεων
Όπως ανέφερε με δηλώσεις του στην “Ημέρα” ο αντινομάρχης, Διονύσης Παλλαδινός, στο τελευταίο Νομαρχιακό Συμβούλιο, αποφασίστηκε η συμμετοχή της Ζακύνθου με δικό της περίπτερο στην έκθεση, όπου θα παρουσιαστούν τοπικά αγροτικά προϊόντα, με έμφαση στο ελαιόλαδο, το κρασί και την σταφίδα.
Για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί η συνεργασία της Ένωσης αλλά και του Επιμελητηρίου, για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης και όχι μόνο, προκειμένου να έχουν στο χώρο, ορισμένα από αυτά τα προϊόντα.
Επιπλέον, η Νομαρχία θα αναλάβει την επιμέλεια και λειτουργία του περιπτέρου που θα λειτουργήσει εκεί, ενώ στόχος που τίθεται είναι να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερο γνωστά, τα τοπικά προϊόντα.
Σε ότι αφορά την εκδρομή, αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου και επιστροφή στις 8, ημέρα Δευτέρα. Η τιμή για κάθε ενδιαφερόμενο φτάνει τα 160€ και περιλαμβάνει τα εισιτήρια μετ’ επιστροφής και τη διαμονή με πρωινό και βραδινό.