Νέα συμφωνητικά για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Φαίνεται ότι έπιασε τόπο η προσπάθεια του Εμπορικού Συλλόγου για τη συμμετοχή των επιχειρηματιών του νησιού μας στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, αφού σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες έχουν υπογραφεί επτά νέες συμβάσεις για το 2010, επομένως αν προσθέσουμε τα 52 συμφωνητικά του 2009, τότε γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει μια αύξηση (μέχρι τώρα έχουμε 59 συμβάσεις).
Υπενθυμίζουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος είχε καλέσει, σε συνεργασία με τους τοπικούς εκπροσώπους της Εργατικής Εστίας (στη συνάντηση είχε συμμετάσχει ο κ. Αλοϊσιος Πλέσσας), έναν υπάλληλο της Υπηρεσίας από τον Πύργο, ο οποίος ενημέρωσε τους προέδρους των επιχειρηματιών για τα πλεονεκτήματα του κοινωνικού τουρισμού.
Από τότε, λοιπόν, μέχρι σήμερα, αρκετοί επιχειρηματίες έχουν απευθυνθεί στο τοπικό γραφείο της Εργατικής Εστίας, προσπαθώντας να μάθουν περισσότερες πληροφορίες.
Σε μια περίοδο που και ο τουρισμός περνά κρίση, το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μια εναλλακτική λύση. Πολλές επιχειρήσεις του νησιού έχουν ωφεληθεί από αυτή τη διαδικασία, αφού έχουν σίγουρα έσοδα από την Εργατική Εστία.
Βεβαίως, οι επιχειρηματίες ισχυρίζονται ότι οι τιμές που δίνονται δεν είναι υψηλές, ωστόσο υπάρχει μια παροιμία που λέει “κάλλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρι”. Αυτό σημαίνει ότι αν περιμένουν τους τουρίστες που έρχονται από τις χώρες του εξωτερικού, ενδεχομένως η προσέλευση να μην είναι η αναμενόμενη, ενώ δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις που εταιρείες έχουν βαρέσει “κανόνι” (πτώχευση), αφήνοντας χρέη χιλιάδων ευρώ στις Ζακυνθινές επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάστηκαν.
Να προστεθεί ότι η προθεσμία για τη σύναψη σύμβασης με την Εργατική Εστία λήγει στις 29 Ιανουαρίου, ενώ πληροφορίες για το θέμα παρέχονται στο τηλ. 26950-42870.