Πτώση στις προκρατήσεις παρατηρείται στην Ολλανδία

Κάμψη στις προκρατήσεις των οργανωμένων πακέτων διακοπών παρατηρείται στην Ολλανδία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Λαγανά, Γιάννη Λουκίσσα, ο οποίος επισκέφθηκε την τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης.
Όπως ανέφερε η πτώση φτάνει στο 20%, ενώ πρόσθεσε πως το 2010 θα είναι μια δύσκολη τουριστική χρονιά.
“Η Εταιρεία Τουρισμού Ιονίων Νήσων είχε στήσει περίπτερο στην Ουτρέχτη, στο οποίο συμμετείχε και η Ζάκυνθος. Διαπίστωσα πως, σε σχέση με πέρυσι, οι προκρατήσεις παρουσιάζουν μείωση της τάξης του 20%. Βεβαίως, είναι νωρίς ακόμη για συμπεράσματα, όμως όλα δείχνουν ότι το 2010 θα είναι μια δύσκολη τουριστική χρονιά. Παράλληλα, επισκέφθηκα και την έκθεση της Σλοβακίας, όπου εκεί τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα. Κάθε χρόνο, στη Ζάκυνθο έρχονται 30.000 περίπου Ολλανδοί τουρίστες και 15.000 Σλοβάκοι. Αυτό σημαίνει ότι η αγορά της Σλοβακίας είναι μικρότερη. Σε ό,τι αφορά την Ολλανδία, πάντως, αναφέρω ότι η Κρήτη και η Ζάκυνθος είναι αγαπημένοι τουριστικοί προορισμοί, επομένως πιστεύω ότι το αρνητικό πρόσημο που υπάρχει τώρα, θα γίνει θετικό” υπογράμμισε ο κ. Λουκίσσας.
Εν τω μεταξύ, ο ίδιος υποστήριξε πως το τουριστικό προϊόν της Τουρκίας έχει μεγάλη ζήτηση, δεδομένου ότι εκεί υπάρχουν χαμηλότερες τιμές, οι υποδομές είναι καλύτερες, ενώ το πρόγραμμα all inclusive φιλοξενείται σε καλύτερα ξενοδοχεία.
Αναφερόμενος στον Δήμο Λαγανά, ο κ. Λουκίσσας υποστήριξε ότι χθες έληξε η διαφημιστική καμπάνια του Δήμου στα καταστήματα “Harrods” του Λονδίνου.
“Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους Βρετανούς για τον Λαγανά, γεγονός που μας ικανοποιεί. Εμείς, προσπαθούμε για το καλύτερο, όμως θεωρώ πως αν είχε δημιουργηθεί ο Οργανισμός Προώθησης του Ζακυνθινού Τουρισμού, που είχε προτείνει ο Δήμαρχος Λαγανά, Διονύσης Κομιώτης, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, δεδομένου ότι θα υπήρχε μια συλλογική προσπάθεια” ανέφερε ο κ. Λουκίσσας.
Τέλος, ο κ. Λουκίσσας υποστήριξε ότι στη Γερμανία υπάρχουν δημοσιεύματα, τα οποία αποτρέπουν τους τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα, αφού “αυτή βρίσκεται σε κατάσταση χρεωκοπίας”. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Λαγανά, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση απάντηση από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, διότι τέτοια δημοσιεύματα δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα.