Πρόβα ενόψει Πρωταθλήματος

Ο Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Ζακύνθου το περασμένο Σαββατοκύριακο έλαβε μέρος στη χειμερινή ημερίδα ορίων που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και Ν. Ιονίων Νήσων με έξι κολυμβητές-τριες. Η ημερίδα αυτή έχει σαν σκοπό να βοηθήσει τους κολυμβητές της κατηγορίας OPEN να πετύχουν τα όρια που έχει θεσπίσει η ΚΟΕ προκειμένου να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα κατηγοριών Ν. Ελλάδος που θα γίνει στην Αθήνα τον επόμενο μήνα. Οι κολυμβητές-τριες που Διον. Μαρίνου που πήγαν στην αχαϊκή πρωτεύουσα (οι Θεοδόση Πόπη, Καλοφώνου Λεονάρντα, Πλέσσα Αγγελική, Δικόπουλος Ευάγγελος, Μπάστας Αντριαν και Μπονίκος Παναγιώτης) είχαν πολύ δύσκολο έργο, αφού οι συνθήκες προπόνησης (λίγο-πολύ γνωστές) δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές. Τα παιδιά του ΑΝΟΖ γυμνάζονται στην 15άρα πισίνα του γυμναστηρίου ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ και αναγκάζονται να ταξιδεύουν στην Πάτρα μία φορά τον μήνα για να προπονηθούν έστω μία φορά στην 50άρα του κλειστού κολυμβητηρίου Α. ΠΕΠΑΝΟΣ την στιγμή που τα υπόλοιπα παιδιά από την Πελοπόννησο ή την Κεφαλλονιά έχουν στην πόλη τους κολυμβητήριο. Τα παιδιά του ΑΝΟΖ έστω και αν υστερεί από αθλητικές εγκαταστάσεις η Ζάκυνθος υπερβάλουν εαυτούς και μάχονται πάντα για το καλύτερο.
Συγκεκριμένα ο Δικόπουλος Ευάγγελος με την εμφάνιση του στην Πάτρα απέδειξε ότι είναι θέμα χρόνου να πετύχει τα όρια στα 100μ. και 200μ. ύπτιο αφού με επιδόσεις 1.16.90 και 2.43.57 αντίστοιχα που πέτυχε, που αποτελούν και ατομικά ρεκόρ, βρίσκεται πολύ κοντά στο στόχο του. Η Θεοδόση Πόπη που αποτελεί την άλλη υποψήφια του ΑΝΟΖ για την επίτευξη τουλάχιστον του ορίου των 100μ. ύπτιο, αφού το ατομικό ρεκόρ απέχει μόλις 4 δευτερόλεπτα, δεν κατάφερε να αγωνισθεί σε αυτό το αγώνισμα αφού αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία. Στα υπόλοιπα αγωνίσματα που έλαβε μέρος ήταν εμφανώς επηρεασμένη και έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό. Όμως είναι σχεδόν σίγουρο ότι στους επόμενους αγώνες που θα λάβει μέρος θα πετύχει τον στόχο της. Η 13χρονη Καλοφώνου Λεονάρντα, αφού έχει διασφαλίσει την συμμετοχή της στο Πρωτάθλημα με την εξαιρετική επίδοση που πέτυχε στην Τρίπολη στα 50μ ελεύθερο, δεν κατάφερε να βρει τον καλό της εαυτό και να πετύχει ακόμα ένα όριο όπως επιθυμούσαν όλοι αλλά είναι αθλήτρια με πείσμα και πολύ σύντομα αναμένεται να τους ξαφνιάσει και πάλι όλους ευχάριστα.
Η Πλέσσα Αγγελική δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι καλό. Η μεγάλη της απουσία από τις προπονήσεις την έχουν φέρει αρκετά πίσω, αλλά έχει ταλέντο και ασφαλώς πολύ γρήγορα θα καλύψει το χαμένο έδαφος. Ο 15χρονος Μπάστας Αντριαν αγωνίσθηκε με όλες του τις δυνάμεις αλλά δυστυχώς έχει ενσωματωθεί τον τελευταίο χρόνο στην ομάδα και χρειάζεται χρόνο για να δείξει την αξία του. Τέλος ο 14χρονος Μπονίκος Παναγιώτης παρά το γεγονός ότι προπονείται 1-2 φορές την εβδομάδα κατάφερε να πετύχει και στα τέσσερα αγωνίσματα που έλαβε μέρος ατομικά ρεκόρ (με καλύτερη επίδοση τα 30.33 στα 50μ ελεύθερο).
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά διότι χωρίς κολυμβητήριο καταφέρνουν να ανταγωνίζονται επάξια τους υπόλοιπους συναθλητές τους.Τελευταία άρθρα