Ο Π. Σκληρός Διευθύνων Σύμβουλός στην ΕΤΙΝ

Τους στόχους για την προβολή των νομών της Περιφέρειας στις εκθέσεις του εξωτερικού και του εσωτερικού, έθεσε στην πρώτη του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας Τουρισμού των Ιονίων Νήσων (ΕΤΙΝ), που πραγματοποιήθηκε προχθές, στην έδρα της τελευταίας στην Κέρκυρα.
Στη συνεδρίαση, εκτός από την ανάληψη καθηκόντων από την πλευρά της γενικής γραμματέως της Περιφέρειας, Βάσως Αλεξανδρίδου, στην προεδρία της Εταιρίας, εκλέχτηκε και ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος και χρέη ανέλαβε ο Παναγιώτης Σκληρός, παλιός “γνώριμος” στην ίδια θέση.
Η τελευταία εξέλιξη, έγινε δεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στους τοπικούς τουριστικούς φορείς. Ο κ. Σκληρός, είχε βρεθεί από την πρώτη στιγμή σύστασης της ΕΤΙΝ στην συγκεκριμένη θέση, γνωρίζει τα προβλήματα και εκτιμάται ότι μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο στα ζητήματα της προβολής, αλλά και στην επίλυση σοβαρών προβλημάτων που κατά καιρούς παρουσιάζονται.
Σε δηλώσεις τους στην “Ημέρα” ο πρόεδρος της επιτροπής τουριστικής προβολής, Νομαρχιακός Σύμβουλος, Νίκος Γιακουμέλος και η πρόεδρος του συλλόγου Λαγανά και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, Χριστίνα Τετράδη, χαιρέτησαν την εκλογή του κ. Σκληρού, επισημαίνοντας πως μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα στην ανάδειξη των Ιονίων νησιών, ως δημοφιλών τουριστικών προορισμών.
Η τελευταία, επεσήμανε πως τα νησιά της Περιφέρειας, μπορούν να προβάλλονται ενιαία λόγω των ομοιοτήτων που έχουν, με ταυτόχρονη ανάδειξη και των διαφορών τους, αλλά και της συγκοινωνιακής σύνδεσης που πρέπει να αποκτήσουν. “Έχουμε στοιχεία που μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε. Είναι καλό να υπάρχει συνδυασμός, να μετακινείται ο κόσμος από νησί σε νησί”, τόνισε.
Ο κ. Γιακουμέλος, στάθηκε στο ενδιαφέρον που έδειξε ο κ. Σκληρός αλλά και η Περιφερειάρχης, στη σύμβαση που υπογράφηκε από τη Ζάκυνθο με την “easy-jet”. “Στείλαμε αντίγραφο, προκειμένου σε αυτή τη βάση να δοθεί η δυνατότητα προσέλκυσης και άλλων αεροπορικών εταιριών στα Ιόνια, της ακόμη μεγαλύτερης σύνδεσής τους με χώρες του εξωτερικού”, υπογράμμισε.
Τα έγγραφα έχουν ήδη σταλεί στην έδρα της ΕΤΙΝ και της Περιφέρειας, ενώ δεν αποκλείεται το αμέσως επόμενο διάστημα, να ζητηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, στη Ζάκυνθο.