Στο πρόγραμμα πτήσεων της Εasy-Jet η Ζάκυνθος

Στο πρόγραμμα πτήσεων της αεροπορικής εταιρίας “easy-jet” εντάχθηκε από χθες η Ζάκυνθος, λίγες ώρες μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης του εκπροσώπου του νησιού, Νομαρχιακού Συμβούλου και προέδρου του συλλόγου ξενοδόχων Αρκαδίων, Νίκου Γιακουμέλου.
Μια ματιά στο διαδίκτυο, όπου πραγματοποιούνται και οι περισσότερες κρατήσεις εισιτηρίων, μπορεί να πείσει τον καθένα, αφού η Ζάκυνθος βρίσκεται στους προορισμούς που συνδέονται απευθείας με το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ του Λονδίνου.
Οι πτήσεις ξεκινούν από τις 21 Μαίου. Η πρώτη έχει ώρα αναχώρησης τις 5:50 π.μ. από τη Μεγάλη Βρετανία και άφιξης στη Ζάκυνθο στις 11:20 π.μ.. Το εισιτήριο κοστίζει μόλις 41,99£, κάτι που όπως εκτιμούν οι τοπικοί τουριστικοί φορείς, “αφήνει πολλά περιθώρια ελιγμών σε όσους θέλουν να επισκεφθούν το νησί”.
Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ότι ο κάθε επισκέπτης θα είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του όπως εκείνος νομίζει, τόσο για το κατάλυμα που θα επιλέξει, όσο και για το που θα ξοδεύσει εν συνεχεία τα χρήματά του, ανάλογα βεβαίως και με το διαθέσιμο ποσό που θα έχει.
Στην ανασκόπηση των τριών εβδομάδων, ο καθένας που θα θελήσει να επισκεφθεί τη Ζάκυνθο μπορεί να κάνει κράτηση εισιτηρίων από 41,99£, ως και 130,99£, ανάλογα με την ημερομηνία και την ημέρα που θα επιλέξει να πετάξει. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, πτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή, ενώ οι τιμές κάθε φορά διαφέρουν.
Αρκετά καλές προσφορές όμως, υπάρχουν και για τις πτήσεις από Ζάκυνθο προς Λονδίνο, ξεκινώντας από τα 42,99€ στις 21 Μαίου, φτάνοντας μέχρι και τα 107,99€ (π.χ. 13 Ιουνίου), έτσι όπως τα πρώτα στοιχεία που δημοσιεύει η εταιρία, αναφέρουν. Το συνολικό κόστος για τα εισιτήρια, όπως εκτιμάται από τους τοπικούς φορείς, μπορεί να είναι πολύ χαμηλότερο απ’ ότι για τις άλλες δραστηριότητες που μπορεί να έχει κάποιος κατά τη διάρκεια των διακοπών του.
Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν στην Αγγλία, άμεσα να βρεθούν στο Λονδίνο, χωρίς τον ενδιάμεσο σταθμό της Αθήνας, με διαδικασίες πολύ ταχύτερες και σε σχετικά ικανοποιητικές τιμές, ανάλογα με την περίοδο που θα επιλέξει ο καθένας.
Εκτιμάται τέλος, ότι η προβολή που θα τύχει το νησί θα είναι τεράστια, αφού καθημερινά τις ιστοσελίδες της “easy-jet”, “επισκέπτονται” εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.