Στην… αντεπίθεση το Τσιλιβή

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας απέστειλε χθες η διοίκηση του Τσιλιβή με αφορμή τη διαιτησία του Ν. Μακρυπόδη, όπως και του βοηθού Α. Γιαννόπουλου. Το Τσιλιβή χαρακτηρίζει κωμικοτραγική την αντιμετώπιση που είχε στα Κρέστενα και θέτει την ΕΠΣ Αχαΐας προ των ευθυνών της, ενώ παρακαλεί του Υπεύθυνους της Ένωσης Αχαΐας να κοινοποιήσουν την ανακοίνωση και στο σύνδεσμο διαιτητών της περιοχής. Αναλυτικότερα η ανακοίνωση:
“Κύριε Πρόεδρε: Καταρχήν να σας επισημάνουμε, ότι δε συνηθίζουμε να αποστέλλουμε επιστολές διαμαρτυρίας για διαιτησίες αγώνων, γιατί η θέση των μελών του δ.σ. του ΑΟ Τσιλιβή είναι ότι τα λάθη τόσο των ποδοσφαιριστών, όσο και των διαιτητών είναι μέρος και αυτό του ποδοσφαίρου, αυτού του αθλήματος που τόσο αγαπάμε για αυτό και το υπηρετούμε πιστά και με συνέπεια.
Επιπλέον η Αχαΐα έχει ανεβασμένο επίπεδο διαιτητών και οι μέχρι στιγμής διαιτησίες μελών της Ένωσής σας, ακόμα και σε αγώνες που ηττηθήκαμε, όπως του κου Γραμματικόπουλου και των βοηθών του (Θεοφανόπουλος, Ζούλης) στον αγώνα με τον Μεσσηνιακό ήταν πολύ καλές. Πιστεύουμε ότι η μέχρι στιγμής στάση μας (της διοίκησης, των φιλάθλων και των ποδοσφαιριστών) απέναντι στους διαιτητές, έχει σχολιαστεί ευμενέστατα, από το σύνολο των παραγόντων που συμμετέχουν στον όμιλό μας. Τα διαιτητικά λάθη στα οποία υπέπεσαν εις βάρος της ομάδας μας, ο διαιτητής του αγώνα με τον Ξενοφώντα Κρεστένων κος Μακρυπόδης και ο βοηθός του κος Α. Γιαννόπουλος, προκάλεσαν γέλιο ακόμα και στους ήρεμους και φιλικούς φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας, διότι είτε είναι ανίκανοι να διαιτητεύσουν έναν εύκολο αγώνα περιφερειακού Πρωταθλήματος, είτε εξυπηρετούσαν πρακτικές ξεπερασμένες, παρελθόντων ετών, που έχουν σαν σκοπό την αλλοίωση του βαθμολογικού πίνακα και τη νόθευση του Πρωταθλήματος.
Συγκεκριμένα:
α) Δεν καταλογίστηκαν δύο πέναλτι υπέρ της ομάδας μας, το ένα ειδικά στο 65ο λεπτό, με εκούσιο χέρι, ενώ κατευθυνόταν η μπάλα προς την εστία.
β) Ακυρώθηκαν κακώς δύο τέρματα ως οφσάϊντ.
γ) Ενώ τραυματίστηκε ο τερματοφύλακας της γηπεδούχους ομάδας και διακόπηκε το παιχνίδι δύο φορές, την πρώτη για 7 λεπτά και τη δεύτερη για 4, ο συνολικός χρόνος καθυστέρησης που κρατήθηκε ήταν 4 λεπτά συνολικά (μαζί με τις 6 αλλαγές και τις υπόλοιπες καθυστερήσεις.
δ) Κιτρίνισε αδικαιολόγητα παίκτες της ομάδας μας, που ήταν στο όριο της τιμωρίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του ποδοσφαιριστή Καλλιβωκά, ο οποίος αναγράφηκε στο φύλλο αγώνος, χωρίς να δεχθεί κάρτα και τελικά με την παρέμβαση και των παραγόντων της αντίπαλης ομάδας, δέχθηκε το λάθος του και ο διαιτητής έκανε μουντζούρα στο φύλλο αγώνος.
Πέρα από τις παραπάνω περιπτώσεις, η εν γένει συμπεριφορά του απερίγραπτου διδύμου, είχε σαν στόχο να “τινάξει το παιχνίδι στον αέρα”, ωστόσο δεν το κατάφερε, λόγω των μακροχρόνιων άριστων σχέσεων που διατηρούν τα δύο σωματεία και δεν είναι δυνατόν να διαταραχθούν από τέτοιες αστεία στημένες καταστάσεις.
Στον απόηχο του αγώνα, οι εφημερίδες και τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης της Ηλείας, περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα τη συγκεκριμένη διαιτησία.
Σας καλούμε να αντιδράσετε άμεσα, καθώς τέτοιες διαιτησίας “αμαυρώνουν” το Περιφερειακό ποδόσφαιρο και απομακρύνουν ακόμη περισσότερο τους φιλάθλους από τα Ελληνικά γήπεδα. Η διοίκηση του ΑΟ Τσιλιβή, επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να καταγγείλει τον εν λόγω διαιτητή και τον πρώτο βοηθό στα αρμόδια όργανα και στην αθλητική δικαιοσύνη για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους προς την ομάδα μας. Παρακαλούμε όπως η παρούσα επιστολή, κοινοποηθεί από εσάς στον οικείο σύνδεσμο διαιτητών Νομού Αχαΐας”.