Το μυαλό… στο  Αίγιο

Με το μυαλό… όλων να έχει στραφεί στον επερχόμενο αγώνα  με τον Παναιγιάλειο στο Αίγιο, ξεκίνησε ουσιαστικά χθες η προετοιμασία για το ματς της ερχόμενης Κυριακής. Ο τεχνικός της ομάδας, Σάββας Καρυπίδης, σε σύντομη ομιλία του προς τους παίκτες λίγο πριν ξεκινήσει η προπόνηση ανέφερε τις δυσκολίες του ματς, οριοθέτησε το στόχο που δεν είναι άλλος από τη  νίκη και ζήτησε αυτοσυγκέντρωση και σκληρή δουλειά στις προπονήσεις, γιατί αυτό βγαίνει και στους αγώνες. Η προπόνηση χθες ήταν διπλή. Το πρωί γυμναστήριο και  το απόγευμα στο γήπεδο των Αμπελοκήπων. Με τη θερμοκρασία να πλησιάζει στους 10 βαθμούς και το κρύο τσουχτερό οι παρόντες ποδοσφαιριστές προσπάθησαν να προστατευθούν όσο καλύτερα μπορούσαν με κατάλληλη ενδυμασία.
Η αλήθεια είναι  πάντως, πως παρά τις αντίξοες συνθήκες οι ποδοσφαιριστές του Σάββα Καρυπίδη έδειξαν διάθεση μεγάλη για προπόνηση  και οι ασκήσεις βγήκαν με υψηλό  βαθμό ικανοποίησης από τον έλληνα τεχνικό.
Φυσικά, όπως τον  τελευταίο καιρό δεν έλειψαν  τα προβλήματα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Ο Στέλιος Λιβέρης  βρέθηκε κανονικά στο γήπεδο, όμως δεν προπονήθηκε αφού ταλαιπωρείται  από ενοχλήσεις στους προσαγωγούς  – κοιλιακούς και προτιμήθηκε  να ξεκουραστεί. Όμως, πρόβλημα αντιμετωπίζει  και ο Νίκος Μαρίνος. Ο στράικερ της Ζακύνθου έχει ένα χτύπημα από το «τσιμέντο» του Γαϊτανίου λίγο πάνω από το μηρό και ούτε να περπατήσει δε μπορούσε χθες όλη μέρα. Είναι άγνωστο αν σήμερα θα μπορέσει να προπονηθεί. Πιθανότατα να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα με τρέξιμο.
Απών από την  προπόνηση ήταν και ο Λέανδρος Τσάνης, ο οποίος αισθάνεται μεν καλύτερα όμως συνεχίζει τις θεραπείες στο γόνατο, μια και η μαγνητική είχε δείξει θλάση και στους δύο συνδέσμους.
Φυσικά, απουσίασε  και ο Τόμας Μόσκαλ. Ο πολωνός  έκανε το πρωί γυμναστήριο, κάνει και θεραπείες στο γόνατο, όμως όπως δείχνουν τα πράγματα δύσκολα θα μπει αποστολή, αφού ο προπονητής του δεν υπάρχει περίπτωση να ρισκάρει αν δεν είναι έτοιμος εκατό τοις εκατό.
Από εκεί και πέρα, ο Παύλος Βυθούλκας τρέχει και  καθημερινά ανεβάζει… στροφές, κάνει  ασκήσεις με τη μπάλα και δείχνει  πως αν ανέβει και λίγο ψυχολογικά θα είναι έτοιμος να μπει σε δυνατότερο ρυθμό προπόνησης.
Τα προβλήματα φυσικά για το ματς του Αιγίου δε σταματάνε  εδώ, αφού δικαίωμα συμμετοχής δεν έχει ο Θανάσης Ντίνας που θα εκτίσει  μία αγωνιστική (τέσσερις κίτρινες) και ο Στάθης Μπάστας (επίσης τιμωρημένος).
Ο Σάββας Καρυπίδης  δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι από  τα πλάνα του για το συγκεκριμένο ματς, τα οποία είναι παρόμοια σε όλα τα παιχνίδια. Η Ομάδα θα παραταχθεί για τη νίκη με περίσσια όμως προσοχή στην αμυντική λειτουργία. Παρά τα προβλήματα πάντως, όπως γράφουμε και στην αρχή, το κλίμα είναι σαφώς βελτιωμένο, με το Σάββα Καρυπίδη να επιβραβεύει τους παίκτες του σε κάθε καλή προσπάθεια, ενώ δε σταματά να καυτηριάζει το πρόβλημα με το γήπεδο, αφού οι ποδοσφαιριστές του ταλαιπωρούνται με τα πλαστικά και βγάζουν αρκετά προβλήματα.