Μας… αντιγράφουν!!!

Ενωμένοι σαν γροθιά… μ΄ ένα στόμα, μια ψυχή… πραγματοποίησαν επισκέψεις σε Υπουργεία ο Βουλευτής, ο Νομάρχης και οι Δήμαρχοι της Κεφαλλονιάς προκειμένου να τους ενημερώσουν για θέματα του Νομού και από κοινού να αναζητηθούν και να προωθηθούν λύσεις.
ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (λειτουργία της Διοικούσας στην έδρα του ΤΕΙ στο Αργοστόλι, κτιριακές υποδομές κ.α., αποπληρωμή χρωστούμενων μεταφοράς μαθητών, σχολικές στέγες, Μαθητικές εστίες και εντάξεις Ιδρυμάτων σε επιχορηγούμενα προγράμματα διεκδίκησαν από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Πολεοδόμηση, Ειδική χωροταξική μελέτη Νομού, Στελέχωση Υπηρεσιών, Χρηματοδοτήσεις μελετών περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και δόμηση οικοπέδων με ιδιωτική δασική έκταση απο το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Χρηματοδοτήσεις έργων οδοποιίας και αποκατάστασης οδικών δικτύων από το Υπουργείο Υποδομών- Μεταφορών και Δικτύων.
Εκείνο που μας ενοχλεί είναι ότι μας αντιγράφουν οι γείτονες… Έτσι και εμείς πηγαίνουμε στην Πρωτεύουσα… όλοι μαζί αφήνοντας στην άκρη τα πολιτικά πάθη και μίση… αδιαφορώντας για το ποιος θα πάρει τις δάφνες… “πολεμάμε” και κερδίζουμε μάχες, ενωμένοι όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε πετύχει πολλά για αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς!!!
Λίγα μας απόμειναν να λύσουμε… Το λιμάνι, τη μαρίνα, τη προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια, το νερό, την καθαριότητα, τα αποχετευτικά, το Βιολογικό, το ΧΥΤΑ, τα σφαγεία, τη νέα γέφυρα στον Αγ. Χαράλαμπο, την εγκληματικότητα, τους δρόμους, το ΕΘΠΖ, τη μελέτη για το Κάστρο, το νέο νοσοκομείο, το νέο Δημοτικό Θέατρο, τα σχολεία στον Αγ. Κύρηκα, και… και… και…!!!
Δεν ξέρουμε, πραγματικά, τι γίνεται με μας και το νησί μας. Όλα έχουν “καταστραφεί”, βρίσκονται στον αυτόματο πιλότο… οι κάθε είδους “βάνδαλοι” συνεχίζουν να “καταστρέφουν” χωρίς έλεος, “σπάνε” και “καταστρέφουν” τα πάντα στο πολιτικό πέρασμά τους και εμείς μένουμε παγερά αδιάφοροι, καμιά απολύτως αντίδραση. Αλήθεια, πότε θα ξυπνήσουμε;;;