Ενεργοποιείται ξανά η ΕΤΙΝ

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας Τουρισμού Ιονίων Νήσων (ΕΤΙΝ), προκειμένου να οριστεί το νέο της προεδρείο και να εκλεγεί ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της.
Όπως ανέφερε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Λαγανά, Χριστίνα Τετράδη, που θα συμμετέχει στη συνεδρίαση, το Δ.Σ. θα συγκληθεί στην έδρα της Εταιρίας στην Κέρκυρα και πρόεδρος θα αναλάβει η Περιφερειάρχης, Βάσω Αλεξανδρίδου.
Η κ. Τετράδη, σημείωσε την αναγκαιότητα να αλλάξει ο τρόπος και ο χαρακτήρας λειτουργίας της ΕΤΙΝ, προκειμένου να προσφέρει τα μέγιστα στην προβολή των νησιών στο εξωτερικό, τη συμμετοχή των νομών στις εκθέσεις και την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που δίνονται για την ανάδειξή τους.
“Οι προτάσεις μας για την προβολή στο εξωτερικό, έχουν να κάνουν με την αναγκαιότητα συμμετοχής σε ορισμένες σημαντικές εκθέσεις και παράλληλα να εκμεταλλευτούμε και άλλους τρόπους, όπως η πραγματοποίηση επισκέψεων από δημοσιογράφους”, τόνισε η κ. Τετράδη.
Παράλληλα, ζήτημα που πρέπει να “ανοίξουν”, σύμφωνα με την ίδια και μεγάλη μερίδα του κλάδου που εκπροσωπεί, είναι η προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από νέες αγορές. Μεταξύ αυτών, πρέπει να είναι η “αγορά” των Βαλκανίων, όπου όπως είπε η πρόεδρος, με την κατασκευή της “Εγνατίας Οδού”, δημιουργήθηκαν δυνατότητες άμεσης σύνδεσης των Ιονίων με τη Βουλγαρία, τη Σερβία και άλλες γειτονικές χώρες.
“Η Χαλκιδική όπως και η Μακεδονία, που αποτελούσε γι’ αυτούς τον άμεσο χώρο για διακοπές, έχουν πλέον ως ένα βαθμό, κορεστεί. Δίνονται δυνατότητες υποδοχής τουριστών και για τα Ιόνια. Οπωσδήποτε, πρέπει να ανοίξουμε το ζήτημα των ανατολικών χωρών, όπως η Ρωσία, η Τσεχία, η Πολωνία και άλλες. Έχουν και αυτές μια δυναμική παρουσία, χωρίς βεβαίως να ξεχνάμε τις παραδοσιακές μας αγορές, όπως η Μεγάλη Βρετανία”, είπε.
Στάθηκε παράλληλα στη συμφωνία που έχει επιτευχθεί με την “easy-jet”, επισημαίνοντας πως δημιουργούνται νέες δυνατότητες τις οποίες πρέπει να εκμεταλλευτούν οι τοπικές Αρχές και συνολικά τα Ιόνια νησιά, προκειμένου να προσελκυσθούν περισσότεροι πελάτες.
Όλα, ωστόσο, θα προχωρήσουν ανάλογα με τον προϋπολογισμό που θα έχει στη διάθεσή της η ΕΤΙΝ, κάτι που θα συζητηθεί σήμερα, με τους ξενοδόχους να έχουν ήδη έτοιμες τις εισηγήσεις τους για το συγκεκριμένο ζήτημα.