“Έπεσαν” οι υπογραφές στη σύμβαση με την “Easy-Jet”

Γεγονός πρέπει να θεωρείται πλέον η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Ζακύνθου με το αεροδρόμιο Γκάτγουιτκ του Λονδίνου, αφού χθες, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων του Δήμου Αρακαδίων, Νίκος Γιακουμέλος, υπέγραψε τη σύμβαση με την εταιρία “Easy-Jet”.
Η προσπάθεια που ξεκίνησε από τον κλάδο τα τελευταία χρόνια και η συμμετοχή μεγάλης μερίδας άλλων επαγγελματιών, καθώς και η ανταπόκριση που βρήκε η ιδέα και στις τοπικές Αρχές, έφερε αποτέλεσμα και αναμένεται να αφιχθούν άτομα που ελεύθερα εν συνεχεία θα μπορούν να κάνουν τις επιλογές τους, για το που διαμείνουν, πόσα θα ξοδεύσουν κλπ.
Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα άμεσης εξυπηρέτησης, όλων όσων θελήσουν να ταξιδεύσουν στη Μεγάλη Βρετανία, εφόσον δεν θα υπάρχει ο “ενδιάμεσος σταθμός” της Αθήνας, όπως συμβαίνει μέχρι και σήμερα.
Εκείνο που τονίζουν οι τουριστικοί φορείς, είναι οι νέες δυνατότητες που δίνονται για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στο νησί. Μέσα στο καλοκαίρι εκτιμάται ότι θα επισκεφθούν τη Ζάκυνθο, περίπου 20.000 άτομα, μόνο από τις επιπλέον πτήσεις της “Easy-Jet”, που θα προστεθούν σ’ αυτές των τουρ οπερέιτορ.
Το πρόγραμμα ξεκινά στις 14 Μαίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Οκτωβρίου, ενώ θα πραγματοποιούνται 4 πτήσεις την εβδομάδα, από το Γκάτγουικ προς το τοπικό αεροδρόμιο και αντιστρόφως.
“Πρόκειται για ιστορική, σημαντική μέρα. Ήταν στόχος που θέταμε τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια και πλέον γίνεται πραγματικότητα. Αυτή η απόφαση, μπορεί να αλλάξει τη ροή του τουρισμού στη Ζάκυνθο προς το καλύτερο. Η συνεργασία που είχαμε με όλους τους φορείς, από το Επιμελητήριο και τους υπόλοιπους επαγγελματίες, μέχρι τη Νομαρχία και τους Δήμους, δείχνουν το δρόμο. Δημιουργούνται πλέον, μαζί με τους τους τουρ οπερέιτορ, νέες δυνατότητες”, δήλωσε στην “Ημέρα”, λίγο μετά την υπογραφή του συμφωνητικού, ο κ. Γιακουμέλος.
Κάλεσε παράλληλα τις τοπικές Αρχές, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί, όπως η υδροδότηση, η καθαριότητα, η έλλειψη προβλήτας κρουαζιερόπλοιων, η αναγκαιότητα άψογης λειτουργίας του αεροδρομίου κλπ. Επίσης, ζήτησε από τους επιχειρηματίες, να παρέχουν ποιοτικές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν δυσφημιστικά φαινόμενα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπογραφή της σύμβασης με την αεροπορική εταιρία και ο κόσμος που αναμένεται να ταξιδέψει με την τελευταία, θα εξισορροπήσει το “έλλειμμα”, που δείχνει ότι δημιουργείται για ακόμη μία χρονιά από την αγγλική αγορά. Οι έως και σήμερα εκτιμήσεις, έκαναν λόγο για μείωση ως και 10%.
Αναφορικά με την διαφημιστική καμπάνια προβολής της Ζακύνθου μέσω της “Easy-Jet”, όπως αναφέρθηκε, θα αποτελέσει ένα ακόμη σημαντικότατο “όπλο”, αφού το νησί θα προβληθεί σε περίπου 45 εκατ. άτομα ανά τον κόσμο, είτε μέσω του διαδικτύου, είτε από τα υλικά της εταιρίας (περιοδικά κλπ).
Για τον συγκεκριμένο σκοπό είχαν ζητηθεί 150.000€ από την τελευταία, χρήματα που όπως αναφέρουν οι ξενοδόχοι, έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ. Μέχρι στιγμής υπάρχουν διαθέσιμα 85.000€ από συνδρομές επιχειρηματιών και αναμένονται να συμπληρωθούν από τα χρήματα που έχουν δεσμευτεί να συνεισφέρουν, η Νομαρχία (25.000€), οι Δήμοι και το Επιμελητήριο. “Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο”, συμπλήρωσε ο κ. Γιακουμέλος.

Οι εκθέσεις
Εν τω μεταξύ η Ζάκυνθος συμμετείχε στις δύο πρώτες τουριστικές εκθέσεις του 2010, με παρουσία στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας και στη Βιέννη της Αυστρίας. Από τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις, φαίνεται ότι παρουσιάζεται μικρή μείωση στην ολλανδική αγορά, που όπως εκτιμά ο κ. Γιακουμέλος, μπορεί να καλυφθεί στο πέρας του χρόνου.
Τόνισε για τη Βιέννη, ότι ο κόσμος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και δήλωσε πως το 2010, σε σχέση με τις κρατήσεις, ξεκινά πιο ισορροπημένα, απ’ ότι τα προηγούμενα δύο χρόνια.
“Πιστεύω φέτος να κινηθούμε στα ίδια επίπεδα με το 2009, ίσως και λίγο καλύτερα”, πρόσθεσε ο ίδιος και καταλήγοντας, κάλεσε όλους τους επιχειρηματίες να συμμετέχουν ενεργά στις ενέργειες προβολής του νησιού.