Με Σέρβους τουρίστες θα “γεμίσει” ο Λαγανάς

Αρκετούς τουρίστες από τη Σερβία θα υποδεχτεί φέτος ο Δήμος Λαγανά, αφού πολλοί ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων έχουν υπογράψει συμβόλαια με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη χώρα.
Ο πρόεδρος των ενοικιαζομένων δωματίων Λαγανά, Αντώνης Βυθούλκας, ανέφερε ότι οι Σέρβοι είναι καλοί πελάτες για τα δωμάτια, για τα σούπερ-μάρκετ και για τα μπαρ, όχι όμως και για τα εστιατόρια, αφού προτιμούν να τρώνε στα καταλύματα.
“Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το φετινό καλοκαίρι θα έρθουν στην περιοχή μας πολλοί Σέρβοι. Θεωρώ πως είναι θετική η συγκεκριμένη εξέλιξη, αν και θα ήθελα να υπάρχουν τουρίστες απ΄ όλες τις χώρες του κόσμου. Έχει αποδειχθεί πως όταν στρεφόμαστε μόνο σε μία αγορά, αυτό δεν είναι καλό, γιατί όταν προκύψει μια κρίση, τότε θα υποστούμε οικονομική καταστροφή. Το θετικό με τους Σέρβους είναι ότι δε δημιουργούν φασαρίες, όπως οι Βρετανοί” υπογράμμισε ο κ. Βυθούλκας.
Ο ίδιος υποστήριξε πως φέτος θα πρέπει να ενισχυθεί το Αστυνομικό Λαγανά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν διάφορα φαινόμενα, όπως είναι η ηχορύπανση και οι κλοπές που γίνονται από τους αθίγγανους.
“Το Αστυνομικό Τμήμα Λαγανά καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια κάθε χρόνο, ούτως ώστε να περιοριστούν τα δυσάρεστα φαινόμενα. Ωστόσο, η έλλειψη προσωπικού δεν αφήνει πολλά περιθώρια στους αστυνομικούς. Φέτος, όμως, είναι απαραίτητο να βελτιωθεί η κατάσταση στην περιοχή μας, σε ό,τι έχει να κάνει με την ηχορύπανση και με τις κλοπές που γίνονται από τους αθίγγανους. Οι τελευταίοι πηγαίνουν στην παραλία και κλέβουν τα ρούχα των τουριστών, καθώς και τα τιμαλφή τους. Πέρυσι, υπήρχαν πολλές σχετικές καταγγελίες και θεωρώ ότι το ζήτημα αυτό δυσφημεί όχι μόνο την περιοχή μας, αλλά και τη Ζάκυνθο” τόνισε ο πρόεδρος των ενοικιαζομένων δωματίων Λαγανά.
Τέλος, ο κ. Βυθούλκας κάλεσε τους συναδέλφους του να δηλώσουν συμμετοχή στην Εργατική Εστία, για να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, το οποίο, όπως δήλωσε, δίνει πολύτιμες οικονομικές λύσεις σε δύσκολες περιόδους.