Τα στοιχειωμένα…

Το ένα και μοναδικό κλειστό γυμναστήριο του νησιού μας είναι υπό κατάρρευση. Σε μια πόλη που όλα την ευνοούν για να αναπτύξει τις υποδομές της, το αθλητικό κέντρο που κατασκευάστηκε για χάρη όσων γοητεύονται απο το μπάσκετ παραμένει “νεκρό”.
Αντί να είναι τόπος άθλησης, πόλος έλξης, “σημείο ζωής” εκείνο μοιάζει “στοιχειωμένο”. Δεν το πλησιάζει κανείς. Στέκει δίπλα στο στάδιο με τον χιλιοταλαιπωρημένο τάπητα και φαντάζει ως μνημείο αδιαφορίας.
Το συντροφεύει το άλλο, που ξεκίνησε σαν “ανοικτός” χώρος άθλησης στην Αγία Τριάδα και παραμένει διαλυμένο και εγκαταλελειμμένο αποτελώντας σημείο συμφοράς. Αυτή τη θέση έχει ο αθλητισμός στη σκέψη της δημοτικής και όχι μόνο αρχής.
Αυτά και μόνο τα δύο παραδείγματα (και όχι μόνο) δείχνουν πόσο πίσω είναι η πόλη σε αθλητικές υποδομές! Ακατάλληλοι χώροι, ανύπαρκτες αθλοπαιδιές, επικίνδυνες και ανασφαλείς προσβάσεις. Τόποι εχθρικοί στη νέα γενιά. Σπατάλη δημόσιων πόρων χωρίς αντίκρισμα. Χρήματα που δεν έπιασαν τόπο. Ανύπαρκτη δημοτική φροντίδα.
Και όμως!!! Υπάρχει κάτι το ενθαρρυντικό! Εκείνοι οι πρωτοπόροι συμπολίτες μας που με την προσωπική τους φροντίδα και μεράκι, ξεπερνώντας τα εμπόδια των υποδομών, οδηγούν τα αθλητικά σωματεία της περιοχής μας σε μια πολλά υποσχόμενη πορεία. Μια πορεία που δείχνει να βρίσκει τον στόχο της και για τούτο τους αξίζουν τα δημόσια συγχαρητήρια.
Ο Δήμος Ζακυνθίων, ακόμη και η Νομαρχία, τι κάνει; Ποιο είναι το χρέος τους απέναντι στη νεολαία του νησιού μας; Οι αιρετοί μας, εκφράζοντας την τοπική κοινωνία, πρέπει εμπράκτως να κάνουν κάτι για αυτό. Όχι ουραγοί αλλά επικεφαλής. Να γίνουν πρωτοπόροι στις σύγχρονες υποδομές. Επείγουσα ανάγκη η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός του Δημοτικού Γυμναστηρίου, είτε με κατεδάφιση του υπάρχοντος, είτε με συντήρησή του.
Όχι μόνο για να καλύψουμε τις νέες ανάγκες μιας μεγαλύτερης κατηγορίας στην καλαθοσφαίριση, όπως οφείλουμε άλλωστε, αλλά και για να δείξουμε με ποιο τρόπο είμαστε αρωγοί του αθλητισμού, προσελκύοντας ακόμη πιο πολύ τη νέα γενιά στην αθλητική ενασχόληση που δίνει χαρά και που, μερικές φορές, αναδεικνύει και πρωταθλητές. Με πάθος για τον αθλητισμό, παιδιά… και όχι στα στοιχειωμένα…