Λες και ήταν χθες

Πριν απο περίπου ένα χρόνο πέφταμε από τα σύννεφα όταν ακούγαμε πως ο Δήμος Ζακυνθίων προέντασε στον “ΘΗΣΕΑ” το έργο, που αφορά κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία Σολωμού!
Αλλά η εικόνα παραμένει, εν μέσω χειμώνα, οικεία: απελπισμένος οδηγός φτάνει στον τόπο εργασίας του και ψάχνει για πάρκινγκ κοντά στα τρία τέταρτα της ώρας, διανύοντας δεκάδες χιλιόμετρα και ξοδεύοντας περισσότερη βενζίνη απ’ όσο θα του στοίχιζε να πάει στον προορισμό του με ταξί.
Την ίδια ώρα οι θέσεις στάθμευσης της περιοχής παραμένουν ανύπαρκτες… τα δήθεν δημοτικά πάρκινγκ ανενεργά και ο καθένας… αφήνει το αυτοκίνητό του εδώ και εκεί… όπου θέλει, χωρίς να ενδιαφέρεται εάν εμποδίζει.
Η πινακίδα το απαγορεύει αλλά τον πολίτη τον βολεύει… σας το λέει, σας ζητάει τη νομιμότητα, κάντε το λιμάνι πάρκινγκ… άχρηστο είναι έτσι και αλλιώς… αλλά εσείς δεν τον ακούτε.
Τι και εαν μόνο ο δήμαρχος το είχε πάρει πέρυσι χαμπάρι και επειδή δεν έχει λιμενική αρμοδιότητα προκειμένου να μπαζώσει το λιμάνι είπε να το μεταφέρει στην πλατεία Σολωμού επαναφέροντας δυναμικά τα σενάρια για τη δημιουργία υπογείου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων;
Ποιος κοροϊδεύει ποιόν, ρε παιδιά; Εδώ δεν μπορείτε να μπαλώσετε μια λακούβα ή να καθαρίσετε τα χόρτα και μας λέτε ότι θα φτιάξετε υπόγειο πάρκινγκ, κάτω από το άγαλμα του Εθνικού μας ποιητή;
Δεν φοβάστε μην πέσει ο Νιόνιος και σας πλακώσει; Αλλά να μου πείτε, εδώ, δεν έπεσε με τα κάθε είδους πολιτικά φιάμουλα, με το πάρκινγκ θα πέσει; Ευτυχώς, που δεν μιλάει ο Σολωμός, διότι αν μίλαγε θα σας έλεγε βαριές κουβέντες!
Δεν πάτε καλύτερα μέχρι τις παρυφές της πόλης στα εγκαταλελειμμένα δημοτικά διαμερίσματα να μαζέψετε κάνα σίδερο και κάνα σκουπίδι; Πιο φθηνά θα σας έρθει και δε θα γελάει ο κόσμος μαζί σας για τα μεγαλόπνοα σχέδια που κατα καιρούς προβάλλετε!