Προβλήματα αλλά και ελπίδες στη Ζάκυνθο

Στις 8 το βράδυ συγκεντρώθηκαν παράγοντες της Ζακύνθου στον αμφιθεατρικό χώρο του Μουσικού Γυμνασίου, αλλά και απλοί φίλαθλοι. Γύρω στις 8.30 αρκετοί από τους παρευρισκόμενους μέσα στους οποίους ήταν και ο Στέλιος Γούναρης αναχώρησαν για την αίθουσα του κινηματογράφου Φώσκολος, όπου εκείνη την ώρα συνεδρίαζε η ΤΕΔΚ.
Εκεί διαβάστηκε ανακοίνωση – ωήφισμα της Γενικής Συνέλευσης που έριχνε βολές στους Αιρετούς – άρχοντες για την απουσία τους από τη Γ.Σ
Έξω από την αίθουσα υπήρξαν αντεγκλήσεις μεταξύ του Διευθύνοντα Συμβούλου Στέλιου Γούναρη και του Δημάρχου Ζακυνθίων Δ. Ακτύπη. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι έχει κάνει πολλά για την ομάδα. Στη συνέχεια οι 50 περίπου φίλαθλοι επέστρεψαν στο Μουσικό Γυμνάσιο και πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ. Παρόντες ήταν και πολλοί ποδοσφαιριστές της Ζακύνθου. Ακούστηκαν πολλές απόψεις από μέλη του δ.σ. και “εξωδιοικητικούς”. Πάντως υπήρξαν και διαφωνίες, αφού πολλά μέλη του δ.σ. έφεραν αντιρρήσεις για την επίσκεψη στην ΤΕΔΚ, αφού έγινε ανοργάνωτα.
Ο Κώστας Κοντονής πήρες το λόγο και είπε πως τα προβλήματα της ομάδας είναι πολλά και μεγάλα και πρέπει να γίνουν γνωστά. Στη συνέχεια ο κ. Γούναρης, είπε ότι τα προβλήματα απαιτούν λύσεις. “Βασικότερο πρόβλημα είναι το οικονομικό” σημείωσε. Στη συνέχεια μίλησε για τον προπονητή που έχει αξιώσεις και τους ποδοσφαιριστές, ενώ τόνισε πως όπως έχουν τώρα τα πράγματα δύσκολα θα αντεπεξέλθει.
“Αξίζουν πολλά οι παίκτες και ο προπονητής και η ομάδα για αυτά που έχουν καταφέρει. Λάθη γίνονται και θα γίνονται. Δυστυχώς είμαστε λίγοι και αριθμητικά και οικονομικά. Ο κόσμος από μακριά κάνει κριτική όμως δεν έρχεται κοντά” συμπλήρωσε ο Στ. Γούναρης. Στη συνέχεια ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να μπουν στο συμβούλιο είτε ενεργά ως μέλη είτε ως εξωδιοικητικά μέλη, ώστε να βοηθήσουν. “Οι αρχές σιγά – σιγά θα δώσουν κάποια χρήματα, όμως αυτά δεν φτάνουν” ανέφερε.
Εν συνεχεία το λόγο πήρε ο Κ. Κοντονής που είπε ότι τα έσοδα της ομάδας μέχρι αυτή τη στιγμή είναι 283.000 ευρώ από τα οποία τα 105.000 τα έχει βάλει το συμβούλιο. “Τα έξοδα έως τώρα με πρόβλεψη μέχρι τέλη Μαΐου θα είναι 650.000 ευρώ. Οπότε θα λείψουν 366.000 και θα πρέπει να το παλέψουμε. Έχουμε να λάβουμε χρήματα από ΕΠΑΕ, εισιτήρια και άλλα έσοδα τα οποία περίπου θα είναι 65.000 ευρώ. Οπότε θα έχουμε στο τέλος της χρονιάς άνοιγμα 300.000. Νομίζω οι στόχοι έχουν σχεδόν επιτευχθεί, αφού μπορούμε να παραμείνουμε στη Γ΄Εθνική. Αν θέλουμε το κάτι παραπάνω θα χρειαστούν άλλα 100.000 για μεταγραφές. Πάντως να ξέρετε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και δεν έχουμε δυνατότητα να πληρώσουμε ούτε τους παίκτες, αν μείνουν έτσι τα πράγματα” ολοκλήρωσε ο κ. Κοντονής. Η κατάληξη ήταν να γίνει μια επιτροπή που να οργανώσει τον τρόπο που θα εισπραχθούν χρήματα, ενώ έγινε έκκληση ούτως ώστε να μπει κόσμος στο δ.σ. Σχετικά με το θέμα του προπονητή από τα μέλη του δ.σ. τονίστηκε ότι “ο προπονητής έχει δηλώσει παραίτηση, όμως θα πρέπει να γίνει δεκτή από τη διοίκηση”.