Νέοι, ωραίοι… καθαροί

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προβλέπεται η νέα χρονιά για την Νέα Δημοκρατία και σε τοπικό επίπεδο. Έχοντας φέρει ένα δύσκολο έργο σε πέρας, αυτό της ανάδειξης νέου προέδρου από τη βάση, η οικεία ΝΟΔΕ αναμένει τις οδηγίες από τη Ρηγίλλης για τις επόμενες κινήσεις.
Αυτό που κυρίως απασχολεί και τα Ζακυνθινά στελέχη είναι το πότε ακριβώς θα διεξαχθεί το συνέδριο του κόμματος. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής αυτού έχει οριστεί ο κ. Αβραμόπουλος, αλλά μένει να ορισθούν και τα υπόλοιπα μέλη.
Όταν αυτό συμβεί, λογικά, θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία διεξαγωγής του το οποίο θα επανακαθορίσει εν πολλοίς την ιδεολογική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας, αν και ήδη κάποια πρώτα δείγματα γραφής έχουν δοθεί.
Το πιθανότερο είναι το Συνέδριο να διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούνη, έτσι ώστε να “τελειώνουμε με τα εσωκομματικά μας και να πάμε με καθαρές απόψεις και θέσεις για το μεγάλο στοίχημα των αυτοδιοικητικών εκλογών”.
Θα είναι και η πρώτη πραγματική πολιτική μάχη μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και την αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος, οπότε το αποτέλεσμά της έχει ιδιαίτερη σημασία.
Του Συνεδρίου θα προηγηθεί η ανάδειξη νέων οργάνων του κόμματος στην περιφέρεια. Έτσι, εφόσον το Συνέδριο διεξαχθεί τελικά τον Ιούνιο, τέλη Απρίλη με αρχές Μάη θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη νέων Δημαρχιακών Οργανώσεων και ακολούθως νέων ΝΟΔΕ.
Στη Ζάκυνθο ήδη υπάρχει κινητικότητα και σε “περιφερειακό” επίπεδο, αλλά και σε κεντρικό, αυτό της ηγεσίας της οικείας ΝΟΔΕ. Από τη Ρηγίλλης το μήνυμα που έχει σταλεί είναι σαφές και ξεκάθαρο. “Νέοι άνθρωποι, με νέες ιδέες και κυρίως άφθαρτοι”… Πάνω σε αυτή την “εντολή” κινούνται ήδη πολλά στελέχη προκειμένου να βρουν τον ή την κατάλληλη που θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας.
Εν τω μεταξύ δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να βρεθεί στέλεχος από τη Ρηγίλλης στο νησί μας προετοιμάζοντας την επίσκεψη του Αρχηγού και να μιλήσει σε κομματική εκδήλωση δίνοντας τις βασικές κατευθύνσεις για την επόμενη μέρα.
Κατά τα λοιπά ήδη οι νεοδημοκράτες, προφανώς αυτοί που ψήφισαν και εγγράφηκαν στους καταλόγους στις 29 Νοέμβρη, λαμβάνουν αυτές τις μέρες επιστολές υπογεγραμμένες από τον Αντώνη Σαμαρά. “Τώρα θα φτιάξουμε τη Ν.Δ. σε νέες βάσεις” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή και απευθύνεται κάλεσμα σε όλους “για συμμετοχή στο 8ο τακτικό συνέδριο για το οποίο σύντομα θα πληροφορηθείς τις σχετικές πρωτοβουλίες”.