Πρώτοι στην ενημέρωση του Google news

Για μια ακόμη φορά στη 15χρονη πορεία μας, είμαστε υπερήφανοι που συμβάλουμε ώστε να έχει σήμερα ο ημερήσιος τύπος όχι μόνο στο νησί μας αλλά και πανελλαδικά, την πιο μεγάλη κοινωνική διεισδυτικότητα και αναγνωρισιμότητα.
Και αυτό γιατί προσπαθήσαμε και βάλαμε σημαντικούς στόχους, πρωτοπορώντας και δημιουργώντας παράλληλα ένα επαρχιακό ημερήσιο φύλλο με συνέπεια, αντικειμενικότητα, μόχθο και ιδρώτα που καμιά αντίστοιχη πληθυσμιακά περιοχή στην Ελλάδα δεν έχει.
Έτσι και στην περίπτωση του ρεπορτάζ με το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας του Αστυνομικού Διευθυντή, που δημοσιευθηκε στο site μας, imerazante.gr, και του οποίου η εγκυρότητα και αμεσότητα το κατέταξε στην πρώτη σελίδα των ειδήσεων του Google news, χθες το πρωί, ανάμεσα σε ειδήσεις που προέρχονταν από μεγάλα δημοσιογραφικά συγκροτήματα της πρωτεύουσας, κάτι που σπάνια συμβαίνει με τον περιφερειακό τύπο.
Η δημοσιογραφική υπεροχή της “Ημέρας” δικαιώνεται απόλυτα γιατί δεν κρύβει, ούτε παραπληροφορεί. Γιατί καταγράφει νηφάλια τα γεγονότα και δίνει την δυνατότητα στον αναγνώστη-πολίτη να ξεκαθαρίσει μόνος του ποια είναι η αλήθεια. Ο πολίτης – αναγνώστης, ο υγειώς σκεπτόμενος, καλείται να στηρίξει νηφάλιες φωνές, αφήνωντας στο περιθώριο τις κραυγές, με κριτική, αυστηρή αλλά δίκαιη στάση. Οι επιλογές είναι απαραίτητες και καθόλου δύσκολες.
Αλλά οι εφημερίδες που είναι εφημερίδες και δεν μεταβάλλονται σε “όργανα”, μένουν. Και διαδραματίζουν τον υπεύθυνο ρόλο τους με σοβαρότητα και συνέπεια. Με ύφος και με ήθος. Ανήκουν στα πάντα και όχι στο εκάστοτε…
Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα της αντικειμενικής, έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης, κρατώντας την ταυτότητα και την ανεξαρτησία μας μακριά από κάθε είδους δεσμεύσεις και εξαρτήσεις, όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι υπηρετούμε τον πολίτη.