Μέσα στο Γενάρη η επίσκεψη της Υπουργού Περιβάλλοντος

Μετά τις 14 Ιανουαρίου θα οριστικοποιηθεί το πότε θα έρθει στο νησί μας η Υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, προκειμένου να δει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι έχουν περιουσίες στα όρια του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου.
Όπως ανέφερε στην “Ημέρα” ο Βουλευτής, Δημήτρης Βαρβαρίγος, η κ. Μπιρμπίλη θα πραγματοποιήσει ταξίδι στην Ισπανία αυτές τις ημέρες και αμέσως μετά θα γνωστοποιήσει την ακριβή ημερομηνία που θα επισκεφθεί τη Ζάκυνθο.
“Πριν από μία εβδομάδα επικοινώνησα με την κ. Μπιρμπίλη, ούτως ώστε να της υπενθυμίσω την υπόσχεσή της, σύμφωνα με την οποία θα έρθει στη Ζάκυνθο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Η Υπουργός μού ανέφερε ότι είναι στην ατζέντα της η επίσκεψη στο νησί μας, ωστόσο η ακριβής ημερομηνία θα γνωστοποιηθεί μετά το ταξίδι της στην Ισπανία” υπογράμμισε ο κ. Βαρβαρίγος.
Από ΄κει και πέρα, νέος πρόεδρος στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο είναι ο κ. Δρόσος Κουτσούμπας. Παρά το γεγονός ότι έχει επιλεγεί εδώ και έναν μήνα περίπου, εντούτοις δεν έχει έρθει ακόμη στο νησί.
Θα πρέπει ν΄ αναφερθεί ότι οι κάτοικοι του Βασιλικού, αλλά και της Δάφνης, έχουν υποστεί ταλαιπωρία όλα αυτά τα χρόνια, αφού οι περιουσίες τους είναι δεσμευμένες, επειδή βρίσκονται στα όρια του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου.
Ωστόσο, το κράτος δέσμευσε τις περιουσίες, χωρίς να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες γης (αντισταθμιστικά οφέλη), γεγονός που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.
Οι κάτοικοι, πάντως, δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, εφόσον η υπουργός Περιβάλλοντος δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Βασικός στόχος παραμένει η αλλαγή του Προεδρικού Διατάγματος.