Απάντηση Ν. Θεοδωρίτση στις δηλώσεις Κ. Ακτύπη

Με επιστολή που απέστειλε χθες στα γραφεία της “Ητζ” ο Ταμίας της ΑΓΕΖ Νίκος Θεοδωρίτσης, θέλησε να απαντήσει στο προχθεσινό δημοσίευμα σχετικά με την υπόθεση του μπασκετμπολίστα Κώστα Ακτύπη, όσο και για τις δηλώσεις του παίκτη που φιλοξενήθηκαν στο προχθεσινό μας φύλλο. Η απάντηση του κ. Θεοδωρίτση είναι η ακόλουθη:

“Αγαπητέ κ. Μάργαρη στην “Ημέρα τση Ζάκυνθος με ημερομηνία 12/1/2010 έχετε ένα άρθρο συνέντευξη που αφορά τον κ. Ακτύπη, μεταξύ αυτών που αναφέρει ο αθλητής αναφέρεται και στο πρόσωπό μου όπως και στον Πρόεδρο του σωματείου μας κ. Γ. Μάργαρη, θα ήθελα λοιπόν να θέσω υπόψη του αναγνωστικού σας κοινού τα εξής:
Πάντα θαυμάζω τους “αθλητικούς καρπούς” του σωματείου μας (και ένα από αυτούς είναι ο Κ. Ακτύπης), και νιώθω περήφανος για την αθλητική τους πρόοδο, διότι νιώθω ότι με την 25χρονη ενασχόλησή μου με το τοπικό μπάσκετ βοήθησα πολλούς αθλητές να υλοποιήσουν το όνειρό τους, που εμείς σαν παιδιά δεν είχαμε την δυνατότητα διότι δεν υπήρχε ομάδα.
Χαίρομαι που δηλώνει αγάπη για την ομάδα του νησιού μας που είναι και δική του ομάδα και αυτό δεν πρόκειται να πάψει ποτέ να ισχύει, χαίρομαι επίσης που σέβεται και μνημονεύει τους προπονητές του, οι οποίοι είναι προπονητές του σωματείου μας (μαζί με αρκετούς άλλους) και χωρίς αυτούς δε θα μπορούσαμε να “καλλιεργήσουμε” όλους αυτούς τους αθλητές που προηγήθηκαν, αλλά και έπονται του Κ. Ακτύπη στην ομάδα μας και για τους προπονητές αυτούς κάποιος πρέπει να ενδιαφερθεί πώς αμείβονται, αφού αυτή δεν είναι μια δαπάνη που επιβαρύνει τους γονείς των αθλητών, όπως συμβαίνει σε άλλα τμήματα και αθλήματα.
Εύχομαι ο Κ. Ακτύπης να επιστρέψει κάποια στιγμή στη Ζάκυνθο και να συμμετάσχει στις διαδικασίες της ομάδας μας, με όποιο ρόλο μπορεί και ίσως τότε να διαπιστώσει ότι σήμερα μας κρίνει επιφανειακά και άδικα.
Θέλω να ξέρει ότι πιστεύαμε σε αυτόν και αν και ήταν απαραίτητος στην ομάδα όταν ζήτησε την 1η του μεταγραφή (στην ΕΑΠ) δεν την αρνηθήκαμε, ούτε τον επόμενο χρόνο (στην ΧΑΝΘ) και φέτος όταν προέκυψε το σημερινό ζήτημα με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ (στο οποίο συμμετέχουν 11 άτομα, όλοι προερχόμενοι από το μπάσκετ και δεν αποφασίζω εγώ που είμαι ταμίας με τον Πρόεδρο) ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ να μην παραστούμε στο ΑΣΕΑΔ, αν και έγκριτος δικηγόρος Ζακυνθινής καταγωγής εξειδικευμένος για αθλητικές διαφορές μας ενημέρωσε (όταν ζητήσαμε τη συμβουλή του), ότι είχαμε όλες τις προϋποθέσεις να το το κερδίσουμε, σχετικά με αυτό μπορείτε να πληροφορηθείτε και από τον κον Σπ. Ξένο Γεν. Γραμματέα της ΑΓΕΖ.
Τέλος όσον αφορά το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ, δεν θέλω να αναλωθούμε σε νούμερα και λεπτομέρειες, υποθέτω πως καταλαβαίνετε ποιο είναι το κόστος λειτουργίας ενός αθλητικού τμήματος, που έχει 30 μετακινήσεις το χρόνο, 8 προπονητές, και διάφορα έξοδα αθλητικού υλικού. Η θέση λοιπόν η δικιά μου είναι συγκεκριμένη και πάγια, ακόμη και αν αφορά την μεταγραφή του γιου μου.
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ – ΟΜΑΔΑ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ, ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΝ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΟΣΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΡΥΒΕ ΜΕΣΑ ΤΟΥ.
Οι παραπάνω απόψεις είναι προσωπικές μου, δεν δεσμεύουν το σωματείο, άλλωστε εγώ είμαι ένας από τους 11 (και δεν είμαι υπεύθυνος μεταγραφών). Όλοι εμείς στην ΑΓΕΖ παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την πορεία του Κώστα και θα βρισκόμαστε δίπλα του, αρωγοί στην προσπάθειά του, να το θυμάται”.

Νίκος Θεοδωρίτσης
Ταμίας στο δ.σ. της ΑΓΕΖ