Ξεκίνησε η μάχη της λίστας!!!


Η μητέρα όλων των μαχών ξεκίνησε… Αιτία ο αγώνας για την επιβίωσης των εν ενεργεία δημάρχων και επίδοξων μνηστήρων του θρόνου, που διεκδικούν ακόμη μία τετραετία στη θαλπωρή του δημαρχιακού μεγάρου!!!
Και μπορεί στο ΠΑΣΟΚ οι δημοσκοπήσεις της τελευταίας περιόδου να συνεχίζουν να προκαλούν αισιοδοξία, σε αντίθεση με τη ΝΔ που δεν ξέρει τι να κάνει για να ανορθώσει το… πολιτικό ηθικό της, εντούτοις μην ξεχνάμε οτι μέχρι πριν από λίγους μήνες τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζονταν για έναν αιματηρό εμφύλιο, ξεκαθάρισμα λογαριασμών προεδρικών – “ρεύματος”.
Σήμερα με δεδομένη την προοπτική της εκ νέου αναστροφής του κλίματος και της πρωτιάς να δημιουργεί νέα δεδομένα προετοιμάζονται για υποψηφίους που δεν θα χωρούν ψεγάδι στον… αδαμάντινο χαρακτήρα τους.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως και στα δυο στρατόπεδα τηρείται σιγή ιχθύος τόσο σε ότι αφορά τον τρόπο επιλογής των προσώπων, όσο και στο ποια θα είναι αυτά και επειδή δεν υπάρχει τίποτε πιο ασταθές στη ζωή από την πολιτική καρέκλα, μαθαίνουμε πως συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πολιτικούς Αρχηγούς η επιλογή των προσώπων!!!
Για αυτό… εκεί που κάθεσαι και λες στον εαυτό σου “πως είστε, κύριε Δήμαρχε;” και τα τοιαύτα χτυπάει το κουδούνι και δεν είναι ο γαλατάς… αλλά δεν είναι καν το κουδούνι, είναι το τηλέφωνο… και απο την άλλη ακούς “Έλα, εδώ Πρόεδρος”… σε πιάνει ένα σύγκρυο άλλο πράγμα, “Τι έκπληξη κ. Πρόεδρε. Σε τι μπορώ να σας εξυπηρετήσω;”… σε αυτές τις περιπτώσεις ένας μακαρίτης πολιτικός έλεγε “Μας βοήθησες και προσέφερες πολλά. Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ”… έτσι ακριβώς έκανε!!!
Εδώ, ο Αρχηγός, το πάει αλλιώς, “Κάθεσαι;”… ο συνομιλητής απαντά, “Μα τι λέτε τώρα, μπροστά σας, κ. Πρόεδρε; Εννοώ ενώ μου μιλάτε στο τηλέφωνο;”… “Ρε, κόψε τις γαλιφιές και άνοιξε τα αυτιά σου”… και ενώ νομίζει οτι θα τον καλέσει στα Κεντρικά για συνάντηση εργασίας και σκέφτεται τι σοκολατάκια θα του παει, ακούει, “Μεγάλε, αύριο κατά τις έντεκα, ανακοινώνω”… μέχρι να καταλάβει τι γίνεται μπουκάρει μέσα η σύζυγος μ΄ ένα σημείωμα στο χέρι, όπως έκανε η Φιλιππινέζα στο δικηγόρο Δόγκανο “Τώρα διάβαζα στην εφημερίδα ότι σε κάνουν ξου”.
Τα υπόλοιπα είναι θέμα ψυχοσύνθεσης, άλλος ακούει ψύχραιμα ως το τέλος τον Αρχηγό να του διαβάζει την “εξόδιο” και άλλος χρειάζεται αρκετά μπουκάλια ουίσκι για να το εμπεδώσει!!!
Και μια και το έφερε ο λόγος, τι θα γίνει με τη ζακυνθινή λίστα;;; Θα επαναδιεκδικήσει ο Διονύσης Ακτύπης;;; Γάσπαρος και Κομιώτης;;; Τι θα κάνουν οι Στάθης Μπετίνης, Στέλιος Μποζίκης, Αντώνης Αντίοχος, Πέτρος Στραβοπόδης, Γιάννης Αγαλιανός, Μαρία Κλαυδιανού;;; Όποιος μείνει απέξω θα στηρίξει;;; ή Θα θυμηθούν τα παλιά και θα βγουν μαχαίρια;;;