Αγωγή για το νερό ετοιμάζει ο Δήμος Ελατίων

Μέτρα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στα δημοτικά του διαμερίσματα, που δεν αποκλείεται να φτάσουν μέχρι και στην κατάθεση αγωγής κατά του Συνδέσμου Ύδρευσης, προσανατολίζεται να λάβει ο Δήμος Ελατίων.
Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον Οργανισμό και το γεγονός ότι τα ορεινά ακόμη δεν έχουν υδροδοτηθεί κανονικά, παρά το ότι ολοκληρώθηκε η κατασκευή του απαραίτητου δικτύου, έχουν δημιουργήσει εκρηκτικές καταστάσεις, με αλυσιδωτές συνέπειες.
Αν και στην αντιπροεδρία του Συνδέσμου βρίσκεται ο αντιδήμαρχος Ελατίων, Χρήστος Τσουκαλάς, ο Δήμαρχος, Νίκος Θεοδόσης, προσανατολίζεται στη λήψη δραστικών μέτρων, με σκοπό κυρίως να πιέσει τους συναδέλφους του Δημάρχους, να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις των ΟΤΑ που διοικούν προς τον Οργανισμό.
“Για να μπορέσει ο κάθε Σύνδεσμος να λειτουργήσει, χρειάζεται οικονομική επάρκεια. Κάτι τέτοιο, τουλάχιστον στην τριετία που βρισκόμαστε στις διοικήσεις των Δήμων, είναι καθημερινό, χρόνιο πρόβλημα. Η ασυνέπεια των Δήμων δημιουργεί αυτές τις καταστάσεις και αν δεν ξεπεραστεί αυτό, δεν πρόκειται να προχωρήσει τίποτα”, σημείωσε με δηλώσεις του στην “Ημέρα”.
Όπως είπε, ο Δήμος του παλαιότερα παρέμενε ξεχασμένος και σήμερα, παρά το γεγονός ότι δημιουργήθηκαν ορισμένες υποδομές, αυτές δεν λειτουργούν λόγω οικονομικής αδυναμίας.
“Οι ποσότητες που χρειαζόμαστε αυτή την περίοδο, δεν φτάνουν στις ανάγκες του καλοκαιριού όμως, δηλώνω ξεκάθαρα, ότι θα προσφύγουμε και στον Εισαγγελέα, ζητώντας να λάβουμε τις ποσότητες νερού που αναλογούν για κάθε δημότη, από τη στιγμή που δεν χρωστάμε ούτε ευρώ”, προειδοποίησε.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, τα προβλήματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με κανένα άλλο τόπο αν δεν πληρωθούν οι οφειλές προς τον Οργανισμό, σημειώνοντας ότι αυτά θα οξυνθούν αν δεν πληρωθεί άμεσα μέρος χρεών προς τη ΔΕΗ.
“Από το καλοκαίρι είχαμε ζητήσει να μας παρασχεθούν οι αναγκαίες ποσότητες νερού ανά δημότη και επιμένουμε”, τόνισε, προσθέτοντας πως μέχρι σήμερα ο Δήμος Ελατίων έχει δείξει μεγάλη ανοχή. “Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους οι Δήμοι που οφείλουν προς τον Σύνδεσμο. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε και να μην έχουμε”, κατέληξε.