Μαγικό ταξίδι στη μελωδία του μαντολίνου

Μία ποιοτική και εντυπωσιακή συναυλία απόλαυσε όλος αυτός ο κόσμος που ζέστανε με την παρουσία του την εκδήλωση που διοργάνωσε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αρκαδίων, το βράδυ της Κυριακής 10 Ιανουαρίου, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Ζακύνθου και το “Mandolin Impressions Quartet”.
“Ένα ταξίδι στο κόσμο της μελωδίας…” μας πήγαν η Ana Belen Tejedor de la Iglesia και ο Σωτήρης Γκλαβάς στο μαντολίνο αλλά και ο Γιώργος Κοκκινάρης (μαντόλα) με το Γιάννη Λεμέσιο (κιθάρα) που αποτελούν το “Mandolin Impressions Quartet” που ιδρύθηκε το Δεκέμβρη του 2008 στην Πάτρα μετά απο χρόνια εμπειρίας των μελών του με τη συμμετοχή σε ορχήστρες νυκτών εγχόρδων στην Ευρώπη και με διδασκαλία μαντολίνου, έχοντας σκοπό την ανάδειξή του και ιδιαίτερα τη διάσωση και διάδοση του κλασσικού ρεπερτορίου.
Στα πλαίσια αυτά, και στο πρώτο μέρος του προγράμματος, παρουσιάστηκαν έργα αναγεννησιακής μουσικής με έργα του Gaspar Sanz, όπως το “”Suite Espagnola” που περιλαμβάνει τα ” “Rujero”, “Paradetaw”, “Pasacalle de la Caballeria de Napoles”, “Villano”, “Espandeta” και “Canarios”, έργα Ιταλικού ρομαντισμού, όπως το “Impressioni Oriental του Raffaele Calace, και τέλος έργα του σύγχρονου Ισπανού του μουσικού, Claudio Mandonico, και συγκεκριμένα το “Canta Galo, Vien o Dia”, “Habanera” και “Pelota”.
Στο δεύτερο μέρος, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Ζακύνθου, στη δευτερη εμφάνισή της και υπο διεύθυνση του συνθέτη, Τιμόθεου Αρβανιτάκη, παρουσίασε έργα των Δ. Λάγιου, T. Albinoni, Τ. Αρβανιτάκη, N. Piovani, G. Carbel, και D. Shostakovich. Έκπληξη η εκτέλεση, για πρώτη ίσως φορά από μαντολίνα, του “Adagio” του T. Albinoni.
Σαφώς και στόχος της διοργάνωσης ήταν η εισαγωγή του κοινού στην ποιοτική ψυχαγωγία, μα κυρίως η ανταπόκριση της νεολαίας στην ανώτερη μουσική παιδεία. Η αίσθηση που μας δόθηκε, αντικρίζοντας την κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, είναι ότι το κοινό του νησιού μας κυριολεκτικά διψάει για ποιοτικές συναυλίες. Παράλληλα, η αισιοδοξία που δημιούργησε στο θεατή το μεράκι και ο επαγγελματισμός που διαθέτουν τόσα Ζακυνθινόπουλα σίγουρα θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας
Να σημειωθεί ότι ολόκληρη τη συναυλία θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε, απο την ΕΡΖ, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010, στις 10 μμ.

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Ζακύνθου
Mαντολίνο Ι, ΙΙ: Γιαννούλης Μαρίνος, Ιατράς Νίκος, Καλός Δημήτριος, Κανδιάνος Σπύρος, Καπνίση Έλσα, Κολοκοτσά Αναστασία, Λειβαδάς Θεόδωρος, Λιβέρης Σπύρος, Λογοθέτης Γιώργος, Λούλος Διονύσιος, Λούλος Κωνσταντίνος, Μαρούδας Πάνος, Πλατυπόδης Μπάμπης, Helga Glats, Σκαμνάκης Βαλεντίνος, Σούλη Ρένα, Σταμίρης Ανδρέας, Τριπάπουλος Στάθης.
Μαντόλα: Βίτσος Ανδρέας, Καραγιάννη Ρομίνα, Ξένος Νίκος
Μαντλοτσέλο: Γράψας Νίκος
Κιθάρα: Βασιλείου Νίκος, Μπράχος Ηλίας, Πανδής Ηλίας, Λυκίδης Γιώργος, Τσουκαλάς Διονύσης, Αλαμάνος Διονύσης, Πολυστάρης Γιάννης
Κοντραμπάσο: Μεϊντάνης Κώστας
Κρουστά: Τράνακας Νίκος
Τύμπανα: Ιωάννου Έφη
Ξυλόφωνο – Μεταλλόφωνο: Σούλη Ρένα
Πιάνο: Γιόρτσος Γιώργος
Σαξόφωνο: Φιλακός Σταμάτης