Ούτε σέντ δεν οφείλει στους Συνδέσμους ο Δήμος Ελατίων

Διαφορετική διάσταση στο ζήτημα των χρεών των Δήμων, φαίνεται ότι δίνει ο Δήμος Ελατίων, οι υπεύθυνοι του οποίου ισχυρίζονται πως δεν οφείλουν στους Συνδέσμους Ύδρευσης και Καθαριότητας, δήλωση που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.
Εκτός, λοιπόν, από τον Δήμο Αρτεμισίων, και ο Δήμος Ελατίων δεν έχει οφειλές στους Συνδέσμους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι προπληρώνει τα τέλη του στο Σύνδεσμο Καθαριότητας.
Η δημοτική αρχή, μάλιστα, κριτικάρει και την στάση που κρατούν οι υπόλοιποι Δήμοι, τονίζοντας ότι οι Δήμαρχοι θα πρέπει να πληρώσουν τα χρέη τους, διότι σε διαφορετική περίπτωση τα προβλήματα θα οδηγήσουν τους Συνδέσμους στη διάλυση.
“Τα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί, επειδή οι Δήμαρχοι δεν καταβάλλουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις στους Συνδέσμους. Ο Δήμος Ελατίων, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ τόσο στην ύδρευση, όσο και στην καθαριότητα. Στην καθαριότητα, μάλιστα, προπληρώνουμε τις οφειλές μας. Επιβάλλεται, λοιπόν, οι συνάδελφοί μου να βοηθήσουν για να ξεπεραστούν οι οικονομικές δυσκολίες. Γνωρίζω πολύ καλά τα εμπόδια που υπάρχουν στη χρηματοδότηση των Δήμων από την Πολιτεία, όμως πιστεύω ότι όλα είναι θέμα προγραμματισμού και ορθολογικής διαχείρισης των χρημάτων. Δεν είναι δυνατόν να χρωστούν χρήματα και να έχουν την απαίτηση οι συνδημότες τους να έχουν νερό στα σπίτια τους. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους του Συνδέσμου Ύδρευσης, διότι όλο αυτό το διάστημα έχουν κάνει υποχωρήσεις για το κοινωνικό καλό, παρά το ότι παραμένουν απλήρωτοι” τόνισε ο κ. Θεοδόσης.