Παλινωδία η συγγνώμη της Κυβέρνησης για τα τέλη κυκλοφορίας

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η συγγνώμη που ζήτησε ο Πρωθυπουργός για τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες των ΙΧ, αφού ναι μεν η κυβέρνηση φαίνεται πως μετάνιωσε για το υπερβολικό χαράτσι, ωστόσο δεν επιστρέφει τα χρήματα στους οδηγούς, επομένως η… “μεταμέλεια” του κ. Παπανδρέου είναι δώρο-άδωρο για τους Έλληνες πολίτες.
Παρέμβαση για το θέμα των τελών κυκλοφορίας, αλλά και των δυσβάσταχτων φορολογικών μέτρων, έκανε ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Γιαννούλης, ο οποίος χαρακτήρισε παλινωδία τις κινήσεις της κυβέρνησης και τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ “πούλησε” ψεύτικες υποσχέσεις προς τον κόσμο.
“Μέσα σε τρεις μήνες, το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι δεν ήταν έτοιμο να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κόσμου. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να έχασε παταγωδώς στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, ωστόσο ο τέως πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μίλησε με ειλικρίνεια στους Έλληνες πολίτες και περιέγραψε με κάθε ακρίβεια την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Δυστυχώς, ο κόσμος δεν τον πίστεψε, γιατί ήθελε να ελπίζει σε καλύτερες ημέρες, τις οποίες έταζε το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου έλεγε, μάλιστα, ότι έχει τη μαγική συνταγή για την έξοδο από την κρίση. Έλεγε ότι ήξερε πού είναι τα λεφτά. Όλα αυτά, βεβαίως, προεκλογικά, γιατί μετεκλογικά κάνει άλλα. Αποδεικνύεται, επί καθημερινής βάσεως, ότι είτε ήταν αδιάβαστοι, είτε κορόϊδεψαν τον Ελληνικό λαό. Πούλησαν ελπίδα και ψεύτικες υποσχέσεις, μόνο και μόνο για να πάρουν την ψήφο των πολιτών. Η κυβέρνηση υπέπεσε σε παλινωδία με τα τέλη κυκλοφορίας. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη, όμως έχω την αίσθηση πως το κράτος δεν πρόκειται να επιστρέψει τα χρήματα στους ιδιοκτήτες των ΙΧ” τόνισε ο κ. Γιαννούλης.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, υπογραμμίζοντας πως αυτή δεν έγινε από τους μισθωτούς και τους μικρομεσαίους.
“Στη χώρα μας υπάρχει μια διαχρονική κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και των ευρωπαϊκών επιχορηγήσεων. Αυτό αναφέρεται σε όλες τις έγκριτες οικονομικές εφημερίδες. Την ευθύνη για τα όσα έχουν συμβεί, την έχουν τα κόμματα εξουσίας. Μεγαλύτερη ευθύνη, όμως, έχει το ΠΑΣΟΚ, διότι έχει κυβερνήσει περισσότερα χρόνια από εμάς. Ο αρχηγός μας, Αντώνης Σαμαράς, είπε ότι η Νέα Δημοκρατία θα συναινεί σε προτάσεις που είναι προς το συμφέρον της χώρας και θα έχει επικριτική στάση όταν διαπιστώνει πως εφαρμόζονται σκληρά και άδικα μέτρα κατά των αδυνάτων. Οι πολίτες καλούνται να σηκώσουν το βάρος μιας υπερχρεωμένης χώρας. Κάποιοι άλλοι, όμως, κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα, και όχι οι μισθωτοί και οι μικρομεσαίοι” σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ.
Τέλος, ο κ. Γιαννούλης ανέφερε ότι η κυβερνητική απραξία και η αναβλητικότητα, είχε σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας και την επιβάρυνση των όρων δανεισμού με την αύξηση των επιτοκίων. Παράλληλα, χαρακτήρισε άτολμο και εξισορροπητικό τον προϋπολογισμό του 2010.