Βγήκαν “μαχαίρια” για το δώρο των Χριστουγέννων

Έντονη αντιπαράθεση προέκυψε μεταξύ του Δημάρχου Λαγανά, Διονύση Κομιώτη, και του προέδρου των εργαζομένων στον Σύνδεσμο Καθαριότητας, Σπύρου Χαριάτη, με αφορμή το έγγραφο που έστειλε ο τελευταίος, σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος Λαγανά δεν έχει δώσει το δώρο των Χριστουγέννων στους οδοκαθαριστές.
Ο κ. Κομιώτης χαρακτήρισε κατευθυνόμενο και συκοφάντη τον κ. Χαριάτη, ενώ πρόσθεσε πως… έχει καβαλήσει το κάλαμι!
“Η ενέργεια του κ. Χαριάτη είναι υποκινούμενη και εντάσσεται μέσα στο γενικότερο πλαίσιο που υπάρχει και το οποίο έχει να κάνει με τη σπίλωση του προσώπου μου και του Δήμου Λαγανά. Παράλληλα, η κίνησή του έχει σχέση και με τις εκλογές που θα γίνουν σε έναν χρόνο. Έσπασαν τα μούτρα τους όλοι εκείνοι που μου εναντιώθηκαν και χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα όσα συνέβησαν στον Σύνδεσμο Ύδρευσης. Από την στιγμή που ο κ. Χαριάτης ενδιαφέρεται για το καλό των εργαζομένων, γιατί δεν αναφέρει και τους άλλους Δήμους, οι οποίοι χρωστάνε αρκετά εκατομμύρια στην καθαριότητα; Γιατί δεν συνεννοείται με τη διοίκηση του Συνδέσμου Καθαριότητας, παρά προσπαθεί να την υποκαταστήσει; Είμαι βέβαιος ότι παίρνει εντολές! Απομένει να μας πει ποιοί είναι αυτοί που του τις δίνουν. Οι εργαζόμενοι, πάντως, δεν είναι. Οι 10 από τους 13 εργαζόμενους που εργάζονται στο Δήμο Λαγανά, μού απέστειλαν έγγραφο, στο οποίο αναφέρουν ότι μού έχουν πλήρη εμπιστοσύνη και τονίζουν ότι δεν έχουν πρόβλημα αν πάρουν καθυστερημένα το δώρο του Πάσχα και το δώρο των Χριστουγέννων. Παράλληλα, σημειώνουν ότι δεν αναγνωρίζουν τις ενέργειες κάποιων μεμονωμένων συναδέλφων τους. Ο κ. Χαριάτης ψεύδεται όταν αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι είχαν σύμβαση με τον Δήμο Λαγανά. Αν δεν είναι ενημερωμένος για ένα τόσο σοβαρό θέμα, τότε δεν κάνει για πρόεδρος! Οι εργαζόμενοι έχουν υπογράψει σύμβαση από την 1/7/08 μέχρι 31/7/2009 με τον Σύνδεσμο Καθαριότητας, και όχι με εμάς. Για ποιά σύμβαση, λοιπόν, μιλάει ο κ. Χαριάτης; Δεν ξέρει τί του γίνεται! Είναι κοινός συκοφάντης όταν κάνει λόγο για την υποτιθέμενη ονομαστική καταγγελία. Ο κ. Κώστας Βυθούλκας ουδέποτε μετακινήθηκε από την Επιχείρηση του Συνδέσμου στον Δήμο Λαγανά. Έχω στα χέρια μου και το σχετικό ΦΕΚ, το οποίο αποδεικνύει αυτό που ισχυρίζομαι. Ο κ. Βυθούλκας, αρχικά, δεν ήθελε να έρθει στον Δήμο Λαγανά. Στη συνέχεια, ζήτησε να έρθει, όμως η διαδικασία είχε προχωρήσει, ενώ είχε λήξει και το δίπλωμά του (οδήγησης). Αυτά δεν τα ξέρει ο πρόεδρός του, ο κ. Χαριάτης; Γιατί εκθέτει τον εαυτό του; Ο κ. Χαριάτης είναι πρόεδρος της μειοψηφίας των εργαζομένων, διότι οι 10 από τους 13 οδοκαθαριστές τον διαψεύδουν κατηγορηματικά! Εκτός, όμως, από τους εργαζόμενους, με την ενέργειά του διαφωνεί και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας, Ανδρέας Ξένος, ο οποίος, μάλιστα, τόνισε στον κ. Χαριάτη ότι η ανακοίνωση που εξέδωσε θα έπρεπε να αφορά όλους τους Δήμους του νησιού, και όχι μόνο τον Δήμο Λαγανά. Τέτοιες μαγκιές, λοιπόν, δεν περνάνε στον Δήμο μου! Έχει καβαλήσει το καλάμι! Έκανα τμήμα καθαριότητας στον Δήμο, προκειμένου να μη μη εκβιάζουν άνθρωποι σαν τον κ. Χαριάτη! Φαίνεται ότι ξέχασε πως με υμνούσε όταν έτρεχα στο υπουργείο Εσωτερικών για να τους τακτοποιήσω. Συν τοις άλλοις, είναι και αχάριστος. Του εύχομαι χρόνια πολλά και ελπίζω ότι δεν θα γίνει άλλη φορά αχυράνθρωπος πολιτικών σκοπιμοτήτων” υπογράμμισε ο κ. Κομιώτης.

Η απάντηση του προέδρου των εργαζομένων
Κληθείς να σχολιάσει τους χαρακτηρισμούς που του απέδωσε ο Δήμαρχος Λαγανά, ο κ. Χαριάτης τόνισε ότι δεν πρόκειται να πέσει στο επίπεδο του κ. Κομιώτη, ενώ πρόσθεσε τα παρακάτω:
“Ας αποδείξει ο κ. Κομιώτης ότι είμαι κατευθυνόμενος και συκοφάντης. Τον πειράζει η αλήθεια, για αυτό και κάνει την συγκεκριμένη επίθεση. Εκπροσωπώ τους εργαζόμενους και νοιάζομαι για το συμφέρον τους. Αντί να μου επιτίθεται, λοιπόν, θα ήταν καλύτερα αν φρόντιζε να τους καταβληθεί το δώρο του Πάσχα και το δώρο των Χριστουγέννων. Από πού πήρε άδεια για να κάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων στο Δήμο του; Από την στιγμή που δεν ήταν άξιος να κάνει μια σύμβαση στον κ. Βυθούλκα, πώς τον είχε οδηγό στο Δήμο του; Ας έρθει στο γραφείο του κ. Εισαγγελέα, προκειμένου να αποδείξει τους ισχυρισμούς του. Ουδέποτε έχω πάει στο γραφείο του. Δεν… κολακεύω τους Δημάρχους και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τους δικαστικούς αγώνες που έχουμε κάνει οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια”.