Αποδέχτηκε την παραίτηση Δ. Κομιώτη το Δ.Σ. Λαγανά

Αποδεκτή έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο Λαγανά η παραίτηση του Δημάρχου, Διονύση Κομιώτη, από εκπρόσωπος του Δήμου στο Σύνδεσμο Ύδρευσης.
Θα πρέπει ν΄ αναφερθεί ότι είχε προηγηθεί η παραίτηση του κ. Κομιώτη από την προεδρία του Συνδέσμου Ύδρευσης, επομένως το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχτηκε και τυπικά την παραίτησή του και από εκπρόσωπος του Δήμου.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγανά, Νίκος Σούλης, τόνισε ότι εκπρόσωπος του Δήμου στο Σύνδεσμο Ύδρευσης θα είναι ο αντιδήμαρχος, Νίκος Λούντζης.
“Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απασχολήθηκε με την παραίτηση του Δημάρχου, Διονύση Κομιώτη, από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης. Ο κ. Κομιώτης ζήτησε την αντικατάστασή του από εκπρόσωπος του Δήμου Λαγανά. Μετά από πρόταση της πλειοψηφίας, όπως ορίζει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, έγινε η σχετική ψηφοφορία και το σώμα ανέδειξε ως εκπρόσωπο του Δήμου στο Σύνδεσμο Ύδρευσης τον αντιδήμαρχο, Νίκο Λούντζη. Επισημαίνω ότι δεν υπήρχε άλλη υποψηφιότητα, ενώ η εκλογή του ήταν ομόφωνη. Από ΄κει και πέρα, διαβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η επιστολή του Δημάρχου Λαγανά, ο οποίος εξηγούσε τους λόγους της παραίτησής του. Ο ίδιος τόνισε πως το έργο του τελείωσε στο Σύνδεσμο Ύδρευσης, ενώ υπενθύμισε πως από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του είχε αναφέρει πως θα αποχωρήσει στο τέλος του 2009 από την προεδρία” υπογράμμισε ο κ. Σούλης.
Ερωτηθείς για το αν ο Δήμος Λαγανά είναι ικανοποιημένος από την υδροδότηση, ο κ. Σούλης επισήμανε ότι η ύδρευση είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για όλη τη Ζάκυνθο, ενώ πρόσθεσε πως είναι απαράδεκτο οι πολίτες να πίνουν μόνο εμφιαλωμένο νερό.
“Δεν μπορώ να πω ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα της ύδρευσης. Για να δρομολογηθεί το συγκεκριμένο θέμα, απαιτείται χρόνος και πολύ χρήμα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να φροντίσει για την διευθέτηση του προβλήματος. Θεωρώ πως κακώς βάλλουν κατά της αφαλάτωσης. Όταν λέμε αφαλάτωση δεν εννοούμε να πάρουμε το νερό της θάλασσας και να το κάνουμε πόσιμο. Πρόθεσή μας είναι να δέχεται επεξεργασία το νερό των πηγών, προκειμένου να πίνεται. Είναι απαράδεκτο να βρισκόμαστε στο 2010 και οι πολίτες να πίνουν μόνο εμφιαλωμένο νερό” σημείωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγανά.

“Δεν συμμετέχουμε σε παρωδίες”
Στη συνεδρίαση δεν συμμετείχε η μείζονος μειοψηφία. Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Σύγχρονος Όμορφος Δήμος Λαγανά”, Σάββας Χαϊκάλης, δήλωσε στην “Ημέρα” ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε χώρα μια παρωδία.
“Εμείς, δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε παρωδίες! Ο κ. Κομιώτης είχε εκλεγεί ως εκπρόσωπος του Δήμου από το Δημοτικό Συμβούλιο Λαγανά. Όφειλε, λοιπόν, να μας ενημερώσει εκ των προτέρων για την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την προεδρία του Συνδέσμου Ύδρευσης και ύστερα να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια. Αντίθετα, επέλεξε πρώτα να παραιτηθεί και ακολούθως “θυμήθηκε” και το Δημοτικό Συμβούλιο, που τον εξέλεξε. Όσο διάστημα ήταν πρόεδρος στο Σύνδεσμο Ύδρευσης, ξεφτιλίστηκε ο Δήμος Λαγανά! Είχε αλλεπάλληλες κόντρες με τους άλλους Δημάρχους και θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα τις βρει μπροστά του” τόνισε ο κ. Χαϊκάλης.