Την κουλούρα της έκοψε η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακυνθίων

Την κουλούρα της έκοψε, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακυνθίων, παρουσία του Μητροπολίτη, κ. Χρυσοστόμου, του Δημάρχου Ζακυνθίων, Διονύση Ακτύπη, του προέδρου της Φιλαρμονικής, Κώστα Αναστόπουλου, του δημοτικού συμβούλου, Γιάννη Κορφιάτη, της γραμματέως του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Διονυσίας Πυριόχου, καθώς και του προέδρου του Αργασίου, Ανδρέα Κοτσώνη.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα του Κόκκινου Βράχου, με τον κ. Αναστόπουλο να αναφέρεται στις προσπάθειες που γίνονται για την στήριξη της Φιλαρμονικής, η οποία είναι η πρώτη που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα.
“Πριν από μερικά χρόνια, ο κ. Ακτύπης μου ανέθεσε την προεδρία της Φιλαρμονικής. Την παρέλαβα με 11 μουσικούς, όμως τώρα έχουν έρθει αρκετοί, ενώ το θετικό της υπόθεσης είναι πως υπάρχει και φυτώριο από μικρά παιδιά. Η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακυνθίων είναι η πρώτη που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και αποτελεί την ιστορία της Ζακύνθου. Γίνεται μια προσπάθεια από τον μαέστρο, Διονύση Μαλλιά, τον οποίο ευχαριστώ δημόσια για το έργο του. Ευχαριστώ θερμά τους μουσικούς και λυπάμαι που δεν μπορούμε να τους προσφέρουμε περισσότερα πράγματα. Μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Δήμο Ζακυνθίων, αλλά και λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν έχουμε πολλά περιθώρια για να την ενισχύσουμε οικονομικά. Ωστόσο, είμαστε δίπλα στους μουσικούς. Θέλω να αναφερθώ και σε ορισμένα δημοσιεύματα, τα οποία αντί να επαινούν τα μικρά παιδιά που έχουν έρθει στη Φιλαρμονική, συνεχώς τους ασκούν κριτική. Φαίνεται ότι εκείνοι που κριτικάρουν, αγνοούν ότι απευθύνονται σε μικρά παιδιά, αλλά και σε μουσικούς με ευαισθησίες. Η Φιλαρμονική, λοιπόν, χρειάζεται τη στήριξη όλων μας, και όχι την κριτική. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά” τόνισε ο κ. Αναστόπουλος.
Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, ο οποίος έκοψε την κουλούρα, χαρακτήρισε ήρωες τους μουσικούς, ενώ πρόσθεσε πως η… γλώσσα της μουσικής γίνεται αντιληπτή απ΄ όλους.
“Εσείς παιδιά μου, μιλάτε μια διεθνή γλώσσα. Άλλοι ξέρουν Αγγλικά, Ιταλικά και Γερμανικά. Λίγοι, όμως, αντιλαμβάνονται τη σημασία των λέξεων αυτών. Αντίθετα, η μουσική γίνεται κατανοητή απ΄ όλους, ανεξάρτητα από το ποιά γλώσσα μιλούν ή από το πού πιστεύουν. Εσείς, λοιπόν, είστε ήρωες, διότι αντί να χρησιμοποιήσετε την ηλικία σας για να ασχοληθείτε με άλλα πράγματα, τα οποία δεν θα ήταν επ΄ ωφελεία σας, προτιμήσατε τις ελεύθερες ώρες σας να μάθετε μουσική. Σας συγχαίρω. Θυμάμαι τον Μπαμπαλή, ο οποίος ζούσε στην προσεισμική Ζάκυνθο. Άφηνε την τανάλια από τα παπούτσια που έραβε και έπιανε την κορνέτα. Την μουσική του την ακούγαμε από το σχολείο του Άμμου μέχρι τον Άγιο. Σας εύχομαι καλή πρόοδο στη μουσική και καλή επιτυχία στα μαθήματά σας. Συγχαίρω, δε, και τη δημοτική αρχή, η οποία παρέλαβε μια Φιλαρμονική που κατέρρεε, εξαιτίας μιας λανθασμένης κίνησης να φτιαχτεί οργανισμός, και τώρα παρατηρώ ότι υπάρχει ελπίδα, ούτως ώστε η πρώτη Φιλαρμονική της Ελλάδος να βρει ξανά την παλιά της αίγλη” υπογράμμισε ο κ. Χρυσόστομος.