ΖΑΚΥΝΘΟΣ, 31/7/2010

Αγνοούν τους εργαζόμενους της Ύδρευσης οι Δήμαρχοι

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 31 Ιουλίου 2009
Συντάκτης: Γιώργος Γκόγκος
Θεματική κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σειρά επαφών έχουν τις τελευταίες ημέρες οι εργαζόμενοι του Συνδέσμου Ύδρευσης, οι οποίοι είναι απλήρωτοι επί 3,5 μήνες, ενώ δεν έχουν λάβει επιδόματα αδείας και εφάπαξ.
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Σύνδεσμο Ύδρευσης και αντιπρόεδρος των υπαλλήλων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), Νίκος Βαφίας, δήλωσε στην “Ημέρα” πως έχουν γίνει συναντήσεις με όλους τους Δημάρχους του νησιού, όμως κανείς απ΄ αυτούς δεν έχει υποσχεθεί ότι θα δώσει χρήματα, προκειμένου να καλυφθεί η μισθοδοσία τους.
Θα πρέπει να αναφερθεί εδώ ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν πρόβλημα με τον Δήμαρχο Αρτεμισίων, Αντώνη Αντίοχο, δεδομένου ότι προπληρώνει τις υποχρεώσεις του στον Σύνδεσμο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον Δήμαρχο Ελατίων, Νίκο Θεοδόση, ο οποίος οφείλει ελάχιστα χρήματα, ενώ του “αναγνωρίζεται” και το γεγονός ότι δεν υδροδοτούνται επαρκώς οι περιοχές του.
Εκείνοι που οφείλουν πολλά χρήματα στο Σύνδεσμο Ύδρευσης είναι οι Δήμαρχοι Ζακυνθίων, Αλυκών, Αρκαδίων και Λαγανά.
Ο κ. Βαφίας υποστήριξε ότι εφόσον οι προαναφερόμενοι Δήμαρχοι δεν δώσουν χρήματα, τότε από Δευτέρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις, όμως αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Από ΄κει και πέρα, οι εργαζόμενοι έχουν συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των Νομαρχιακών Επιτροπών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ενώ θα επισκεφθούν και τα υπόλοιπα κόμματα. Παράλληλα, θα ενημερώσουν το Επιμελητήριο, καθώς και το Εργατικό Κέντρο. Ουσιαστικά, οι εργαζόμενοι θέλουν να δείξουν ότι τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από τη μη υδροδότηση (εφόσον γίνουν κινητοποιήσεις), δεν θα οφείλονται σε εκείνους, αλλά στους αιρετούς, οι οποίοι αρνούνται πεισματικά την εξόφληση των χρεών τους.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ορισμένοι Δήμαρχοι είπαν ξεκάθαρα στους εργαζόμενους ότι θέλουν να κλείσει ο Σύνδεσμος Ύδρευσης, ενώ άλλοι κάλεσαν τους ίδιους τους εργαζόμενους να κάνουν μια τέτοια ενέργεια!
Όπως και να ΄χει, η συμπεριφορά των Δημάρχων είναι προκλητική, αφού από τη μια εισπράττουν τα χρήματα του κόσμου και από την άλλη δηλώνουν αδυναμία πληρωμής.

Κοινοποιήστε / αποθηκεύστε αυτό το άρθρο:

  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Live
  • MySpace
  • Reddit
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • Twitter
  • Yahoo! Bookmarks
  • Yahoo! Buzz